autor:

Camelia Grosu

» » Salate de legume

Salata de vinete cu dovlecei

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat vinetele cu tocatorul bine, bine, dupa care se adauga 2 linguri de lapte praf ca sa se albeasca.


Se curata dovlecelul, se taie felii mai groase si se pune la fiert. Cand a fiert, se scurge de apa , se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa, dupa care se face un piure din el si se amesteca cu vinetele.


Se potriveste de sare si se pune ulei cat este necesar, frecandu-se bine.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 martie 2013

    Pentru ce este nevoie de lapte praf?Cand vanata este coapta curata pe o plansa cand este calda si atunci nu se ingreste deasemeni se poate adauga putina sare.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Pofta Buna!!

  • Fara foto

    Adina (Bucatar) , 11 septembrie 2012

    Am incercat si eu. A iesit foarte buna, desi a fost mai inchisa la culoare. Am avut ceva retineri in a pune laptele praf. Mi-a fost teama sa nu-i schimbe gustul prea mult. Sau poate si pentru ca mi-a fost mai usor sa-mi comand ce-mi lipsea pentru salata, neavand prea mult timp liber. Am comandat vinetele si dovleceii de pe produsedelatara.ro pentru ca oricum imi fac cumparaturile saptamanale de la ei; au produse proaspete, foarte bune. 100% naturale. Ma gandesc ca e important si asta, pentru gustul bun al mancarii.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

      Am pregatit si eu ,este o bunatate,nu stiam ca se poate pune si lapte praf.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Ce mult imi plac asa cu dovlecel, nu sunt asa grele si sunt si f. gustoase.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      este foarte buna mai ales pentru stomac ,dovlecelul cica ia arsurile

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -4 vinete coapte (ale mele au fost coapte pe tabla in curte
  • de aceea sunt inchise la culoare)
  • -1 dovlecel
  • -2 linguri lapte praf
  • -ulei
  • -sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Camelia Grosu

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

14 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita

22 voturi    19 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si

11 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

kok miori (Chef de cuisine)

Pentru ce este nevoie de lapte praf?Cand vanata este coapta curata pe o plansa cand este calda si atunci nu se ingreste deasemeni se poate adauga putina sare.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Salata de fasole pastai

Salata de fasole pastai

Curatam pastaile de cozi,le spalam si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, le punem la scurs si le lasam la racit. Odata

0 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de legume cu sos de usturoi si iaurt

Salata de legume cu sos de usturoi si iaurt

Tocam varza fideluta, ca pentru salata, o frecam cu putina sare si o stropim cu zeama de lamaie. Rosiile le taiem in feliute subtiri,

2 voturi    0 comentarii
15 min
Salate de legume