autor:

Chef Buzu

» » Salate de legume

Salata franceza

Autor: Chef Buzu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 24 februarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata morcovii si se fierb.


Se taie in careuri mici.


Se spala apoi muraturile, se curata si se taie. Cascavalul se curata de coaja si se taie in careuri ca si morcovii.


Se desface mazarea din cutii, se scurge de zeama si apoi se pune intr-un vas. Peste ea se toarna smantana, uleiul, sarea, morcovii, muraturile si cascavalul si se amesteca bine.


Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie felii, folosindu-se pentru decor.


Compozitia rezultata din amestecul indicat se aseaza pe un platou si se decoreaza cu ouale fierte si taiate felii.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Cantitate bruta pentru 10 portii
  • 1.cascaval sau branza 0,175 kg
  • 2.mazare la conserva 0,500 kg
  • 3.morcovi 0,750 kg
  • 4.ulei 0,150 kg
  • 5.smantana 0,250 kg
  • 6.muraturi 0,150 kg
  • 7.sare 0,025 kg
  • 8.oua 0,050 kg.- 1 ou

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Fasole alba cu ceapa si rosii coapte

Fasole alba cu ceapa si rosii coapte

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se aseaza intr-un vas termorezistent 1 ceapa rosie taiata in sferturi si rosiile cherry injumatatite.Se

4 voturi    7 comentarii
40 min
Aperitive cu legume
Salata din ridiche neagra cu praz

Salata din ridiche neagra cu praz

Curăţaţi şi spălaţi legumele. Răzuiţi ridichea neagră, tocaţi fideluţă feliile de ardei roşu şi prazul; tocaţi mărunt

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate de legume