autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

sarmale de post cu ciuperci

Autor: mihaela ghicajanu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 29 august 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa, se curata morcovul si cartoful si se dau pe razatoarea mica. Ceapa se prajeste cateva minute intr/o tigaie cu putin ulei si 2 linguri de apa, cand esta aporape prajita se adauga morcovul. Intre timp se pregatesc foile de varza (murata sau cruda dar oparita in prealabil, la fel si frunzele de sfecla daca se folosesc), se pune cana de orez la inmuiat in apa. Ghebele (ciupercile) daca sunt proaspete trebuiesc curatate, spalate, fierte si date prin masina de tocat (se pot folosi si ciuperci conservate).


Se amesteca toate ingredientele: ceapa si morcovul in prealabil prajit, orezul, cartoful, ciupercile si lingurita de gris, 2 linguri ulei, se potriveste dupa gust cu sare si piper sau condimente ptr sarmalute.


Se prepara sarmalutele si se fierb la foc mic in oala de lut in care se pun inca 2 linguri de ulei. Cand sunt apropape fierte se adauga sucul sau socul de rosii. Ies foarte gustoase daca se fierb la cuptor.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Tot cu ghebe le fac si eu,dar nu pun cartof.

Dificultate

Medie

Timp

1h

56 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 1 ceasca de orez
  • 1/2kg ciuperci (ghebe),
  • 1 lingurita gris
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 100 ml suc de rosii sau sos de rosii
  • varza pentru impachetat sarmalutele
  • (se pot folosi si frunze de sfecla asortate cu varza).

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei rotunzi umpluti

Dovlecei rotunzi umpluti

Dovleceii se spala bine, apoi li se taie capacele de deasupra. Cu o lingurita se scobesc in interior si se pastreaza tot miezul. Legumele

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

Legumele proaspat culese din gradina, se curata, se spala si se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun legumele, condimentele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi