autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

sarmale de post cu ciuperci

Autor: mihaela ghicajanu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 29 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mihaela ghicajanu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 29 august 2005

Ingrediente
2 cepe, 2 morcovi, 1 cartof, 1 ceasca de orez, 1/2kg ciuperci (ghebe),, 1 lingurita gris, sare, piper, ulei, 100 ml suc de rosii sau sos de rosii, varza pentru impachetat sarmalutele, (se pot folosi si frunze de sfecla asortate cu varza).

Dificultate: Medie Timp: 1h

56 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa, se curata morcovul si cartoful si se dau pe razatoarea mica. Ceapa se prajeste cateva minute intr/o tigaie cu putin ulei si 2 linguri de apa, cand esta aporape prajita se adauga morcovul. Intre timp se pregatesc foile de varza (murata sau cruda dar oparita in prealabil, la fel si frunzele de sfecla daca se folosesc), se pune cana de orez la inmuiat in apa. Ghebele (ciupercile) daca sunt proaspete trebuiesc curatate, spalate, fierte si date prin masina de tocat (se pot folosi si ciuperci conservate).


Se amesteca toate ingredientele: ceapa si morcovul in prealabil prajit, orezul, cartoful, ciupercile si lingurita de gris, 2 linguri ulei, se potriveste dupa gust cu sare si piper sau condimente ptr sarmalute.


Se prepara sarmalutele si se fierb la foc mic in oala de lut in care se pun inca 2 linguri de ulei. Cand sunt apropape fierte se adauga sucul sau socul de rosii. Ies foarte gustoase daca se fierb la cuptor.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Mai întâi, se taie și se pregătesc foile de varză în care se vor ”înfășura”

8 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Se spala orezul si se lasa la inmuiat 20 de minute in apa. Intre timp se curata ciupercile si ceapa. Se

8 voturi    3 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Tot cu ghebe le fac si eu,dar nu pun cartof.

Dificultate

Medie

Timp

1h

56 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 1 ceasca de orez
  • 1/2kg ciuperci (ghebe),
  • 1 lingurita gris
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 100 ml suc de rosii sau sos de rosii
  • varza pentru impachetat sarmalutele
  • (se pot folosi si frunze de sfecla asortate cu varza).

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!

Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!

Mod de preparare pentru friptura : -Se spala bine puiul si se presoara din belsug cu ierburi aromate si sare,se introduce si in interiorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Legume de vara la cuptor

Legume de vara la cuptor

O reteta delicioasa si foarte usoara.Cantitatile si legumele sunt la alegerea fiecaruia. Tocam ardeiul copt(al meu a fost congelat).

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi