autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale in foi de stevie

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Orezul, ceapa trecuta prin razatoare, sarea, piperul, boiaua de ardei, ouale, patrunjelul taiat marunt se amesteca cu carnea tocata.


Frunzele de stevie se scufunda 10-15 secunde in apa clocotita, cu sare. Dupa ce se scurg, li se taie coditele.


Se impacheteaza sarmalele, iar resturile de frunze se toaca si se pun pe fundul vasului, impreuna cu sucul de rosii. Sarmalele se aseaza in vas si se acopera cu apa. Deasupra se pot pune frunzele de stevie ramase.


Se dau la cuptor 1h 1/2, la foc mic.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Baciucu Victoria Maria , 05 mai 2014

    delicoase

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Sarmalutele in frunze de stevie si cu iaurt,mmmm o bunatate.Felicitari.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Ce mult timp a trecut da cand nu am mai facut sarmalute in foi de stevie.Ce dor mi s-a facut.

    • Fara foto

      alina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Suna tentant...frunze de tei! Ne dati idei! (-: Intr-adevar, sarmalele pot fi delicioase si daca nu se pregatesc cu "banala" varza, care de cele mai multe ori ne este mai la indemana.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Sunt delicioase sarmalele in frunza de stevie.Eu fac si in frunze de tei.Sunt la fel de delicioase.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Si eu pregatesc sarmale in foi de stevie.Retetele noastre se aseamana.Mie imi plac f. mult si consider ca sunt mult mai fine decat cele in frunza de vita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 45-50 foi de stevie
  • 1kg de carne tocata (amestec vita + porc)
  • 1/4 cana orez
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • o legatura patrunjel
  • 2 oua
  • suc de rosii

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina

Mancare de ciuperci

Ciupercile se oparesc cca 10 minute in apa cu sare, apoi se scurg si se taie potrivit, in cazul in

10 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post

Paine dulce

Apa se amesteca cu zaharul si se dau intr-un clocot. Faina cernuta se amesteca cu drojdia, apoi

5 voturi    13 comentarii
2h
Retete de post

Tort aperitiv

Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta.

4 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Baciucu Victoria Maria

delicoase

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu bere si legume

Tocanita de porc cu bere si legume

Taiem carnea de porc in felii subtiri. Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem rosiile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza toate pielitele. Separat, se caleste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne