autor:

susu

» » Retete de post

Sarmalute in foi de stevie

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2014
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spalam orezul si-l scurgem. Tocam ciupercile si ceapa si dam morcovul prin razatoarea mica. Calim ceapa alba dupa care adaugam morcovul si la sfarsit orezul. Adaugam 1 lgt boia si una de curry, 1/2 din ceapa verde, bulion si jumatate din verdeata.


Separat calim o parte din ciuperci si le acoperim. Adaugam si restul de ciuperci si lasam sa scada zeama. Spre sfarsit adaugam restul de verdeata, piper, condimente si ceapa verde. Amestecam ciupercile cu orezul si potrivim de sare. Frunzele de stevie se oparesc foarte rapid cu bors, se tin foarte putin pentru ca sunt fragede, doar cat sa-si schimbe culoarea.


Se aseaza 2 lingurite din umplutura la varful frunzei si se ruleaza spre partea lata si apoi se introduce frunza cu ajutorul degetelor la ambele parti. Asezam frunze taiate pe fundul oalei de pamant, sarmale, cimbru, condimente, foi de dafin, si deasupra foi intregi. Adaugam apa fierbinte in care am dizolvat bulion si vegeta, Spre sfarsit adaugam marar si putin bors. Nu se tin foarte mult la cuptor ca sa nu se faca praf.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anda-Louise Bogza , 08 august 2014

    gustoase!!!!

  • Fara foto

    Camelia Mihaela Neculae , 15 aprilie 2014

    Unde as putea sa gasesc frunze de macris? Puteti sa-mi spuneti, va rog? Nu am mai vazut macris de foarte multi ani, cand aveau bunicii mei in gradina si-mi placea mult. Macrisul este mult mai bun si gustos decat stevia , care nu-mi place chiar deloc. Pentru sarmale prefer frunzele de vita-de-vie. Dar macrisul e bun si la ciorbe, salate. Dintre toate frunzele pe care le-am gustat , de la noi si de prin alte tari, pot sa spun cu certitudine ca macrisul este cel mai bun la gust.

  • Camelia Mihaela_Neculae

    Camelia Mihaela_Neculae (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2014

    Unde as putea sa gasesc frunze de macris? Imi puteti spune, va rog? Nu am mai vazut macris de foarte multi ani si imi placea mult. Stevia nu-mi place deloc.Prefer frunzele de vita-de-vie la sarmale. Dar macris chiar as cumpara, e bun si la ciorbe, salate.

    • Fara foto

      Zoicas Viorica , 17 martie 2014

      Da, intotdeauna de Paste facem sarmale in foi de stevie, preparam compozitia cu carne , orez si celelalte ingrediente, ceapa prajita, sare, piper, asezam la fundul oalei frunze de macris proaspat, apoi sarmalutele cu bucatele de kaizer afumat, acoperim cu frunze de macris care dau acreala necesara sarmalelor, le fierbem 30-40 minute, facem ff putin rantas ternam peste ele si punem cateva linguri de smantana, mai dam in foc un clocot! Foarte, foarte bune !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 5 legaturi de stevie
  • 2 cepe uscate
  • 1 morcov
  • 2 fire ceapa verde
  • cozile de la 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cescute orez
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 1 l bors
  • pasta de rosii
  • ulei de masline
  • condimente pentru sarmale
  • curry
  • boia

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de susu

Prajitura cu ciocolata in 10 minute (de post)

Nuca se da putin la cuptor si stafidele se hidrateaza in esente. O parte din nuca se macina si restul

14 voturi    11 comentarii
10 min
Retete de post

Urzici cu hrean

Urzicile se spala in multe ape luandu-se cu mana din lighean si nu strecurandu-se pentru a ramane

2 voturi    5 comentarii
40 min
Retete de post

Prajitura de mere cu blat de gris

Merele se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara (nu se fierb). Se face un amestec

7 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Anda-Louise Bogza

gustoase!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se prajesc in ulei la foc potrivit pana

5 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu legume
Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul. Ceapa o curatam, o tocam,

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post