autor:

susu

» » Retete de post

Sarmalute in foi de stevie

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2014
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spalam orezul si-l scurgem. Tocam ciupercile si ceapa si dam morcovul prin razatoarea mica. Calim ceapa alba dupa care adaugam morcovul si la sfarsit orezul. Adaugam 1 lgt boia si una de curry, 1/2 din ceapa verde, bulion si jumatate din verdeata.


Separat calim o parte din ciuperci si le acoperim. Adaugam si restul de ciuperci si lasam sa scada zeama. Spre sfarsit adaugam restul de verdeata, piper, condimente si ceapa verde. Amestecam ciupercile cu orezul si potrivim de sare. Frunzele de stevie se oparesc foarte rapid cu bors, se tin foarte putin pentru ca sunt fragede, doar cat sa-si schimbe culoarea.


Se aseaza 2 lingurite din umplutura la varful frunzei si se ruleaza spre partea lata si apoi se introduce frunza cu ajutorul degetelor la ambele parti. Asezam frunze taiate pe fundul oalei de pamant, sarmale, cimbru, condimente, foi de dafin, si deasupra foi intregi. Adaugam apa fierbinte in care am dizolvat bulion si vegeta, Spre sfarsit adaugam marar si putin bors. Nu se tin foarte mult la cuptor ca sa nu se faca praf.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Chiorean Viorica , 15 septembrie 2014

    Sarmalele cu pasat pot fi de post sau de dulce invelite in orice vrem,frunze de varza,vita de vie ,stevie sau ce vrem

  • Fara foto

    Chiorean Viorica , 15 septembrie 2014

    Incercati in loc de orez sa puneti pasat si nu o sa regretati ce bunatate obtineti.Pasatul este un malai mai mare care se cerne, se spala de ramane doar firicelele auri.Se pun la calit in ceapa cu grasime sa se umfle puyin apoi se fac sarmalele normale cu ce compozitie vrei.

  • Fara foto

    Anda-Louise Bogza , 08 august 2014

    gustoase!!!!

    • Fara foto

      Camelia Mihaela Neculae , 15 aprilie 2014

      Unde as putea sa gasesc frunze de macris? Puteti sa-mi spuneti, va rog? Nu am mai vazut macris de foarte multi ani, cand aveau bunicii mei in gradina si-mi placea mult. Macrisul este mult mai bun si gustos decat stevia , care nu-mi place chiar deloc. Pentru sarmale prefer frunzele de vita-de-vie. Dar macrisul e bun si la ciorbe, salate. Dintre toate frunzele pe care le-am gustat , de la noi si de prin alte tari, pot sa spun cu certitudine ca macrisul este cel mai bun la gust.

    • Camelia Mihaela_Neculae

      Camelia Mihaela_Neculae (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2014

      Unde as putea sa gasesc frunze de macris? Imi puteti spune, va rog? Nu am mai vazut macris de foarte multi ani si imi placea mult. Stevia nu-mi place deloc.Prefer frunzele de vita-de-vie la sarmale. Dar macris chiar as cumpara, e bun si la ciorbe, salate.

    • Fara foto

      Zoicas Viorica , 17 martie 2014

      Da, intotdeauna de Paste facem sarmale in foi de stevie, preparam compozitia cu carne , orez si celelalte ingrediente, ceapa prajita, sare, piper, asezam la fundul oalei frunze de macris proaspat, apoi sarmalutele cu bucatele de kaizer afumat, acoperim cu frunze de macris care dau acreala necesara sarmalelor, le fierbem 30-40 minute, facem ff putin rantas ternam peste ele si punem cateva linguri de smantana, mai dam in foc un clocot! Foarte, foarte bune !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 5 legaturi de stevie
  • 2 cepe uscate
  • 1 morcov
  • 2 fire ceapa verde
  • cozile de la 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cescute orez
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 1 l bors
  • pasta de rosii
  • ulei de masline
  • condimente pentru sarmale
  • curry
  • boia

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de susu

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Tort aromat

Blat alb: 6 oua 250 gr zahar 300 gr faina 10 linguri de apa fiarta 1 praf de copt Un praf

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Tort de Craciun

Blat alb: Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi

Chiorean Viorica

Sarmalele cu pasat pot fi de post sau de dulce invelite in orice vrem,frunze de varza,vita de vie ,stevie sau ce vrem

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Braduti

Braduti

Biscuitii se macina fin. Se topeste margarina si se amesteca toate ingredientele. Se dau la rece cca. 1 ora, dupa care se modeleaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Fasole batuta

Fasole batuta

Preparare Fasolea se lasa la inmuiat in apa rece 3-4 ore. Se spala si se pune la fiert; dupa ce da in 2-3 clocote se arunca apa si

12 voturi    10 comentarii
2h
Retete de post