autor:

susu

» » Retete de post

Sarmalute in foi de stevie

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2014

Ingrediente
1 kg ciuperci, 5 legaturi de stevie, 2 cepe uscate, 1 morcov, 2 fire ceapa verde, cozile de la 1 legatura ceapa verde, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 2 cescute orez, piper, foi de dafin, cimbru, 1 l bors, pasta de rosii, ulei de masline, condimente pentru sarmale, curry, boia

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam orezul si-l scurgem. Tocam ciupercile si ceapa si dam morcovul prin razatoarea mica. Calim ceapa alba dupa care adaugam morcovul si la sfarsit orezul. Adaugam 1 lgt boia si una de curry, 1/2 din ceapa verde, bulion si jumatate din verdeata.


Separat calim o parte din ciuperci si le acoperim. Adaugam si restul de ciuperci si lasam sa scada zeama. Spre sfarsit adaugam restul de verdeata, piper, condimente si ceapa verde. Amestecam ciupercile cu orezul si potrivim de sare. Frunzele de stevie se oparesc foarte rapid cu bors, se tin foarte putin pentru ca sunt fragede, doar cat sa-si schimbe culoarea.


Se aseaza 2 lingurite din umplutura la varful frunzei si se ruleaza spre partea lata si apoi se introduce frunza cu ajutorul degetelor la ambele parti. Asezam frunze taiate pe fundul oalei de pamant, sarmale, cimbru, condimente, foi de dafin, si deasupra foi intregi. Adaugam apa fierbinte in care am dizolvat bulion si vegeta, Spre sfarsit adaugam marar si putin bors. Nu se tin foarte mult la cuptor ca sa nu se faca praf.
Retete
Alte retete din Retete de post

Sarmalute in foi de stevie ( toitike)

Curatam ceapa si o taiem marunt. Tocam marunt mararul. Intr-un bol amestecam carnea, orezul spalat,

2 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Retete de post

SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

Se amesteca urda cu verdeata tocata, grisul, ouale, sare si piper. Frunzele de stevie se oparesc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantin Moldovan , 03 martie 2015

    Cu stevie n-am facut niciodata in schimb am facut sarmale in frunze de potbal au iesit minunate.Au un gust extraordinar ,dar potbalul e bun pana sa infloreasca .Dupa inflorire asi schimba gustul.si nu mai e recomandat.

  • Fara foto

    Dana Gabriela , 16 ianuarie 2015

    In piata de legume-fructe. La tarani :) Mai sunt unele babute care vand si asa ceva.

  • Fara foto

    Chiorean Viorica , 15 septembrie 2014

    Sarmalele cu pasat pot fi de post sau de dulce invelite in orice vrem,frunze de varza,vita de vie ,stevie sau ce vrem

    • Fara foto

      Chiorean Viorica , 15 septembrie 2014

      Incercati in loc de orez sa puneti pasat si nu o sa regretati ce bunatate obtineti.Pasatul este un malai mai mare care se cerne, se spala de ramane doar firicelele auri.Se pun la calit in ceapa cu grasime sa se umfle puyin apoi se fac sarmalele normale cu ce compozitie vrei.

    • Fara foto

      Anda-Louise Bogza , 08 august 2014

      gustoase!!!!

    • Fara foto

      Camelia Mihaela Neculae , 15 aprilie 2014

      Unde as putea sa gasesc frunze de macris? Puteti sa-mi spuneti, va rog? Nu am mai vazut macris de foarte multi ani, cand aveau bunicii mei in gradina si-mi placea mult. Macrisul este mult mai bun si gustos decat stevia , care nu-mi place chiar deloc. Pentru sarmale prefer frunzele de vita-de-vie. Dar macrisul e bun si la ciorbe, salate. Dintre toate frunzele pe care le-am gustat , de la noi si de prin alte tari, pot sa spun cu certitudine ca macrisul este cel mai bun la gust.

    • Camelia Mihaela_Neculae

      Camelia Mihaela_Neculae (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2014

      Unde as putea sa gasesc frunze de macris? Imi puteti spune, va rog? Nu am mai vazut macris de foarte multi ani si imi placea mult. Stevia nu-mi place deloc.Prefer frunzele de vita-de-vie la sarmale. Dar macris chiar as cumpara, e bun si la ciorbe, salate.

    • Fara foto

      Zoicas Viorica , 17 martie 2014

      Da, intotdeauna de Paste facem sarmale in foi de stevie, preparam compozitia cu carne , orez si celelalte ingrediente, ceapa prajita, sare, piper, asezam la fundul oalei frunze de macris proaspat, apoi sarmalutele cu bucatele de kaizer afumat, acoperim cu frunze de macris care dau acreala necesara sarmalelor, le fierbem 30-40 minute, facem ff putin rantas ternam peste ele si punem cateva linguri de smantana, mai dam in foc un clocot! Foarte, foarte bune !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 5 legaturi de stevie
  • 2 cepe uscate
  • 1 morcov
  • 2 fire ceapa verde
  • cozile de la 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cescute orez
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 1 l bors
  • pasta de rosii
  • ulei de masline
  • condimente pentru sarmale
  • curry
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de susu

Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

Capsunile conțin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Buiurdi

Toate se taie dupa preferinta, ardeiul gras julien sau bucati mai mari, rosiile cubulete sau felii

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Amestec mexican cu pui

Calim ceapa tocata, adaugam in continuare ardeiul cubulete, carnea și apoi legumele. Urmeaza condimentele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Camelia Mihaela_Neculae

Camelia Mihaela_Neculae (Chef de cuisine)

Unde as putea sa gasesc frunze de macris? Imi puteti spune, va rog? Nu am mai vazut macris de foarte multi ani si imi placea mult. Stevia nu-mi place deloc.Prefer frunzele de vita-de-vie la sarmale. Dar macris chiar as cumpara, e bun si la ciorbe, salate.



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Dovlecei prajiti

Dovlecei prajiti

Dovlecelul se curata de coaja, apoi il taiem felii si presaram cu sare. Lasam 20 minute apoi scurgem zeama formata Feliile

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri