autor:

autor

» » Prajituri

Savarina

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar pana se albesc, se adauga uleiul apoi faina (treptat) si la urma pesmetul.


Separat se bat albusurile spuma cu restul de zahar, iar ele se incorporeaza la aluatul facut din galbenusuri, se coace in tava de tort unsa si tapetata cu faina la 180-200 grade C timp de 30 minute.


Cand blatul este inca fierbinte se toarna siropul de zahar la care s-a adaugat romul.


Separat se pune la foc mic gemul, de preferinta un gem acrisor cu 1-2 linguri de apa, cand este dizolvat se toarna peste blat - cand blatul este rece se taie capacul, se adauga frisca avand grija sa oprim putin pentru decorare, se aseaza capacul la loc si se decoreaza cu restul de frisca.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

51 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • 2-3 linguri gem
  • 250 ml frisca si sirop de zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

139 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri