autor:

autor

» » Prajituri

Savarina

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
6 oua, 4 linguri faina, 2 linguri pesmet, 6 linguri zahar, 2 linguri ulei, un praf de copt, 2-3 linguri gem, 250 ml frisca si sirop de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

51 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar pana se albesc, se adauga uleiul apoi faina (treptat) si la urma pesmetul.


Separat se bat albusurile spuma cu restul de zahar, iar ele se incorporeaza la aluatul facut din galbenusuri, se coace in tava de tort unsa si tapetata cu faina la 180-200 grade C timp de 30 minute.


Cand blatul este inca fierbinte se toarna siropul de zahar la care s-a adaugat romul.


Separat se pune la foc mic gemul, de preferinta un gem acrisor cu 1-2 linguri de apa, cand este dizolvat se toarna peste blat - cand blatul este rece se taie capacul, se adauga frisca avand grija sa oprim putin pentru decorare, se aseaza capacul la loc si se decoreaza cu restul de frisca.

Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar pana se albesc, se adauga uleiul apoi faina (treptat) si la urma pesmetul.


Separat se bat
Retete
Alte retete din Prajituri

Savarina

Se bat albusurile separat cu zaharul,apoi sa adauga galbenusurile amestecate cu putina sare,se

4 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Savarina laminut

Se prepara un sirop din zahar si apa se lasa sa fiarba pana ce se leaga apoi se ia de pe foc si se

4 voturi    8 comentarii
15 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

51 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • 2-3 linguri gem
  • 250 ml frisca si sirop de zahar

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje