autor:

Eugenia Bogdan

» » Mancaruri cu carne

Spanac cu carne

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Taiem carnea in bucati potrivite si o dam prin faina. O prajim putin, doar pana se albeste si o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim usor ceapa, adaugam carnea si acoperim cu apa. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora.Intre timp pregatim spanacul:il curatam si spalam in mai multe ape, apoi il oparim in apa clocotita cu sare. Il lasam la scurs si il tocam marunt.


Dupa ce s-a fiert carnea, adaugam 1 ligura de bulion si spanacul tocat. Mai lasam sa fiarba 5 minute. Facem un sos din 200 g smantana si 2 lingurite de faina pe care il adaugam peste spanac.Lasam sa dea in clocot si inchidem focul Spanacul este gata. Il servim cald, cu smantana alaturi. Pofta buna.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    O mancare sanatoasa plina de vitamine !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Si mie imi place tare mult spanacul... E gustos si sanatos...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Si eu gatesc spanac, insa putin altfel, ne place mult.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      O supa plina de vitamine si foarte buna ! *****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2011

      Spanacul nu e chiar mancarea mea preferata...dar reteta cu carne...parca e altceva...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      hmm..o bunatate de mancare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 kg spanac
  • 1 ceapa
  • 1 ligura bulion
  • 200 g smantana
  • 500 g carne porc (pulpa) sau un piept de pui

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Eugenia Bogdan

Corabioare de dovlecei umplute cu branza

Am taiat dovleceii in doua pe lung si la baza am tait o portiune ca sa se poata aseza fara sa se

19 voturi    17 comentarii
1h
Aperitive cu legume

Un alt fel de musaca

Tocam carnea, punem patrunjelul tocat, o saram, piparam dupa gust si o amestecam. Compozitia o formam

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Negresa rapida

Se pun toate ingredientele mentionate (mai putin nuci , fructe confiate , coaja portocala, etc) in

11 voturi    4 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O mancare sanatoasa plina de vitamine !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu garnitura de legume

Piept de pui cu garnitura de legume

Pieptul de pui se curata de pielita si se taie felii subtiri, ca pentru snitele, insa fara a-l mai bate.Il punem la marinat 30 de minute

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Galette din cartofi cu piept de curcan

Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem fasiute. Sotam ceapa in 2 linguri

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne