autor:

Eugenia Bogdan

» » Mancaruri cu carne

Spanac cu carne

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Ingrediente
2 kg spanac, 1 ceapa, 1 ligura bulion, 200 g smantana, 500 g carne porc (pulpa) sau un piept de pui

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Taiem carnea in bucati potrivite si o dam prin faina. O prajim putin, doar pana se albeste si o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim usor ceapa, adaugam carnea si acoperim cu apa. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora.Intre timp pregatim spanacul:il curatam si spalam in mai multe ape, apoi il oparim in apa clocotita cu sare. Il lasam la scurs si il tocam marunt.


Dupa ce s-a fiert carnea, adaugam 1 ligura de bulion si spanacul tocat. Mai lasam sa fiarba 5 minute. Facem un sos din 200 g smantana si 2 lingurite de faina pe care il adaugam peste spanac.Lasam sa dea in clocot si inchidem focul Spanacul este gata. Il servim cald, cu smantana alaturi. Pofta buna.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Rulada cu carne si spanac

Spanacul se fierbe si se lasa la scurs, apoi se toaca si se amesteca cu usturoiul. Carnea, ouale

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Rulada de carne tocata cu spanac si rosii cu garnitura de legume sote

Carnea tocată se amestecă cu pâinea înmuiată şi stoarsă bine, oul, muştarul, ceapa tocată,

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stirbu Ciprian-claudiu , 29 ianuarie 2016

    O mancare adevarata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    O mancare sanatoasa plina de vitamine !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Si mie imi place tare mult spanacul... E gustos si sanatos...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      Si eu gatesc spanac, insa putin altfel, ne place mult.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      O supa plina de vitamine si foarte buna ! *****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2011

      Spanacul nu e chiar mancarea mea preferata...dar reteta cu carne...parca e altceva...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      hmm..o bunatate de mancare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 kg spanac
  • 1 ceapa
  • 1 ligura bulion
  • 200 g smantana
  • 500 g carne porc (pulpa) sau un piept de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan

Corabioare de dovlecei umplute cu branza

Am taiat dovleceii in doua pe lung si la baza am tait o portiune ca sa se poata aseza fara sa se

34 voturi    23 comentarii
1h
Aperitive

Un alt fel de musaca

Tocam carnea, punem patrunjelul tocat, o saram, piparam dupa gust si o amestecam. Compozitia o formam

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Negresa rapida

Se pun toate ingredientele mentionate (mai putin nuci , fructe confiate , coaja portocala, etc) in

13 voturi    5 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O mancare sanatoasa plina de vitamine !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne