autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Suberek

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 26 iulie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Se framanta o coca din apa calduta, sare si faina adaugata treptat, astfel incat sa nu fie nici foarte moale, nici foarte vartoasa, ci foarte elastica sa o putem intinde usor.


2. Aluatul se taie in fasii lungi care apoi se impart in bucati mai mici carora li se dau forma de bila.


3. Se pregateste apoi compozitia pentru umplut suberekul. Ceapa se curata si se taie marunt. Carnea tocata se pune intr-un bol, se adauga ceapa tocata, piper si sare dupa gust si se condimenteaza cu menta.


4. Se amesteca totul foarte bine, iar pentru a putea amesteca mai bine compozitia, dar si pentru a putea fi intinsa mai usor se adauga apa calda, asta in functie de cantitatea de carne.


5. Se intind acum foile: din fiecare mingiuta se va face o foaie cat mai subtire cu putinta.


6. Pe o jumatate din foaie se adauga o lingura de compozitie care se va intinde pe aceasta, iar cealalta jumatate se va plia peste ea.


Se apasa apoi cu degetele bine pe margini ca sa le lipim, iar apoi decupam frumos cu ce avem la indemana fiecare.


7. Se prajesc suberekurile in baie de ulei incins, pe fiecare parte pana devin aurii.


8. Se servesc calde, alaturi de un iaurt zdravan, sau de airan.


Pofta buna!


Retetele care circula sunt variate, in timp, ele au suferit adaugiri sau inlocuiri...in functie de preferinta fiecaruia. Reteta originala se pare ca este cea cu carne de oaie.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    belkis (Maestru bucatar):

    carne tocata pui amestecat cu vita sa-u numai de pui oaie ceapa tokata piper sare menta in compozitie se adauga apa sa-u iaurt se face coca apa rece nu calduta sare si faina nu se face la cantitate fixa cind fac suberek fac 50 100 bucati pentur o singura persoana e suficient 10 bucati nu se lipeste marginile la suberek cu degetele ci se taie direct cu un capak sau exista ceva special de taiat si exista un vas special pentru prajit suberekul nu arde la prajit

  • 34 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicu Ene , 17 august 2014

    Liliana Sandu Apa frizanta? Aoleu!!! Vreau si eu reteta pentru apa frizanta!

  • Luminita_Lumina

    Luminita_Lumina (Bucatar sef) , 05 iulie 2014

    astazi le-am facut,sunt minunate!

  • Fara foto

    Violeta Ilie , 28 mai 2014

    Sunt foarte gustoase.Am probat si cu branza dar ,si cu carne.

    • Fara foto

      Anamaria Maria , 23 mai 2014

      Geambulat Fetin aveti dreptate !

    • Fara foto

      Anamaria Maria , 23 mai 2014

      reteta dvs. de hairan este greşita ce ati ascris este alceva , haıran se foloseşte numai iaurt şi apa daca vreti puneti şi ghieata şi sare dupa gust.

    • Fara foto

      Alexandrina Grecu , 06 mai 2014

      Liliana Sandu ,asta e reteta de tzaziky...

    • Fara foto

      Mirela Damian , 28 ianuarie 2014

      cand o sa fac te invit &&&

    • Fara foto

      Titi Pavel , 28 ianuarie 2014

      un platou plin va rog !!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Daniela Florentina Spataru , 28 ianuarie 2014

      Ce bine arată!.Cu siguranță i-l faci la fel de bun!.

    • Fara foto

      Dana Tutuneanu , 28 ianuarie 2014

      Cel mai bun il face Kader !

    • Fara foto

      Geambulat Fetin , 28 ianuarie 2014

      reteta dvs este de cacik in turca sau tzatziki in greceste.

    • Fara foto

      Mirela Damian , 28 ianuarie 2014

      originalul cu carne de oaie .dar eu nu mananc oaia ........

    • Fara foto

      Editt Stefan , 28 ianuarie 2014

      Se face numai cu carne de oaie- acesta este subereck-ul.

    • Fara foto

      Liliana Sandu , 28 ianuarie 2014

      am uitat,sare dupa gust !

    • Fara foto

      Liliana Sandu , 28 ianuarie 2014

      airanul este o bautura turceasca si se prepara astfel,...200g lapte acru,1 castravete ras pe razatoarea mare,2 catei de usturoi pe razatoarea mica,o lingura de ulei masline,3-4 linguri de apa frizanta si o jumatate de lingurita menta uscata,se amesteca toate se lasa la frigider o jumatate de ora si pofta buna!,acesta este adevaratul ayran turcesc,dar fiecare isi face cantitatea dupa cum doreste,important sa fie mai gros si se adauga mai multi castraveti daca iti ese subtire !

    • Fara foto

      Mirela Damian , 28 ianuarie 2014

      sunt bune dar eu fac cu branza..

    • Fara foto

      Andrada Cristinariu , 10 decembrie 2013

      cred ca sunt bune...

    • Fara foto

      Jeaneta Dobrescu , 25 noiembrie 2013

      Multumesc pentru reteta de ayran! E f. bun vara, ca e racoritor, dar nu stiam exact cum se face. O sa-o incercsi eu.

    • Fara foto

      Cornelia_Rus (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2013

      Ayran se gaseste in Lidl

    • Fara foto

      Dora Stefanescu , 30 septembrie 2013

      Interesant!

    • Fara foto

      Geambulat Fetin , 29 septembrie 2013

      airan (ayran) se prepara astfel: 1 kg iaurt, 1 cana lapte, 1 cana apa, sare si mixat bine.

    • Fara foto

      Miolette Mioara , 29 septembrie 2013

      Cum se prepara airan???????????

    • Fara foto

      Iuliana Balasa , 29 septembrie 2013

      Sunt grozave !!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

      Foarte frumoasa imaginea, felicitari!

    • Fara foto

      belkis (Maestru bucatar) , 05 iulie 2011

      alina intraadevar este corect reteta dar trebuie sa mai adaugi apa sa- iaurt in compozitie de carne s pentru prajit suberek exista un vaqs special sa nu se arda la prajire

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

      Foarte gustoase si aspectuoase!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Arata tare bine si este si ft interesanta...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Va asigur ca sunt foarte gustoase! Nici nu apucam sa le fac si sa se raceasca putin, ca se si mancau. Reteta o stiu de la o turcoaica batrana care l-a crescut pe fratele meu...ea o pregatea intotdeauna cu carne de oaie.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      Waw cu ce bunatati ne rasfeti tu Alina.... Trebuie sa incerc sa fac si eu ca sigur sunt delicioase....

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      Suna apetisant! Am sa incerc reteta cu siguranta!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      Suna interesant,si cred ca nu poate fi decat tare buna.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      Delicioase si satioase.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      Tare bune mai sunt!!!bine venite aceste retete, specifice Dobrogei*****

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      arata f bine, cred ca o voi incerca si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

48 voturi

Ingrediente

  • O reteta orientala
  • prezenta atat in bucataria tatara cat si in cea turca
  • adusa in Dobrogea acum multa vreme...atat de multa incat nici nu se mai stie cu siguranta...
  • Pentru aluat:
  • -400- 450 ml apa calduta
  • -faina cat cuprinde
  • -sare.
  • Pentru umplutura:
  • -1 kg carne tocata de oaie sau vita
  • dupa preferinta
  • -3- 4 cepe
  • -sare
  • -piper
  • -menta
  • -apa calduta.
  • -ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ALINA BANICA

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe. 2. Se

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

28 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Varza murata cu ciolan afumat

1. Se taie ciolanul bucati mici si se caleste putin in ulei. 2. Se adauga varza murata si se caleste

20 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Nicu Ene

Liliana Sandu Apa frizanta? Aoleu!!! Vreau si eu reteta pentru apa frizanta!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu ciuperci

Tocanita de pui cu ciuperci

Pieptul de pui il taiem fasiute lungi. Ceapa, ardeiul si ciupercile le taiem julienne. Nu le tocati marunt! Punem putin ulei in cratita,

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam sa fiarba 15 minute si pasam rosiile.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne