autor:

Doina  Varga

» » Supe de legume

Supa crema de broccoli si spanac (supa verde)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
1 buchet de broccoli de aproximativ 500 g,, 100 g frunze spanac,, 1 ceapa,, 1 cartof alb,, 1 pastarnac,, 50-60 g telina,, unt cat o nuca,, 3 linguri ulei de masline,, 1 legatura patrunjel,, 200 ml lapte,, 3-4 lingurite smantana,, 3-4 lingurite ketchup,, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

Spalati broccoli si spanacul. Curatati cartoful, ceapa, pastarnacul si telina, spalati-le si taiati-le bucati mari. Puneti la fiert in 2 litri de apa rece toate legumele, broccoli si spanacul (pastrati cateva frunzulite pentru decor), adaugati o lingurita de sare si uleiul de masline si lasati sa fiarba la foc mic cam 30 minute.


Luati supa de pe foc, adaugati untul si laptele, patrunjelul tocat, apoi mixati. Dregeti gustul de sare si piper, puneti supa in farfurii, decorati cu cate o lingurita de smantana si una de ketchup si cu frunzulite de spanac.


Pofta buna.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Super !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    salvata o sa o preparam la iesirea din post.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

    Foarte interesanta reteta aceasta de supa crema! Arata foarte bine si sunt convinsa ca este si foarte buna! Se salveaza!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Multumesc, multumesc.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Un deliciu,arata superb,frumoasa prezentarea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1 buchet de broccoli de aproximativ 500 g,
  • 100 g frunze spanac,
  • 1 ceapa,
  • 1 cartof alb,
  • 1 pastarnac,
  • 50-60 g telina,
  • unt cat o nuca,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 200 ml lapte,
  • 3-4 lingurite smantana,
  • 3-4 lingurite ketchup,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

68 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Ciorba de gulii

Ciorba de gulii

Se spală bine toate legumele şi se lasă la scurs. Se taie fin morcovul, păstârnacul, prazul, ţelina şi ceapa verde şi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Telina, ceapa, morcovii se pun la fiert, iar cu putin inainte ca acestea sa fie fierte, adaugam si zucchini-ul. Cand toate legumele

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume