autor:

Sidy

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de ceapa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
* 500 g ceapa, * 2 catei de usturoi, * 100 ml vin alb, * 3 l supa de carne, * 100 g parmezan, * 1 paine bagheta, * 2 linguri unt, * sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie.


Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri.


Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt.


Punem la topit untul si calim ceapa si catelul de usturoi pina devine ceapa sticloasa.


Adaugam vinul si lasam sa dea 2-3 clocote.Punem supa de carne peste ceapa amestecam si daca e cazul mai adaugam putina sare. Acoperim si lasam sa fiarba 20-30 de minute.


Bagheta o taiem felii pe care le punem la prajit. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti le dam , le frecam cu catelul de usturoi.


Intr-un bol punem doua polonice cu supa de ceapa asezam painea prajita deasupra si punem pe ea parmezan din abundenta.


Daca supa este fierbinte , parmezanul de pe paine se va topi. Daca supa nu e foarte fierbinte, se poate da bolul la microunde pentru un minut.


Pofta mare !
Retete
Alte retete din Supe de carne

Supa de ceapa cu cascaval

Se curata ceapa, se taie rondele si se rumeneste cu untul sau margarina intr-un vas termorezistent

10 voturi    8 comentarii
25 min
Supe de carne

Supa cu ceapa

Se curata ceapa si se taie felii.(eu am lasat-o timp de 1 ora in apa rece pt a nu fi foarte iute

7 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de carne

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Danutza_Retetegg

    Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Interesant ... nu am mancat pana acum, dar cred ca e buna:)

  • roxana

    roxana (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    neaparat o fac maine! esti cea mai buna, Sidy!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate supica ta !

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      reteta este buna,dar la prezentare ai pus cam multa paine.in rest e ok.felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Am auzit ca este tare buna.Trebuie sa o incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • * 500 g ceapa
  • * 2 catei de usturoi
  • * 100 ml vin alb
  • * 3 l supa de carne
  • * 100 g parmezan
  • * 1 paine bagheta
  • * 2 linguri unt
  • * sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Intinsoare bistriteana

Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubuleţe şi o înăbuşim în untură. Taiem cubuleţe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Fazan cu sos vanatoresc

Intr-un vas de tuci topim zaharul ,la foc mic, avand grija sa nu se arda. Zarzavatul il tocam marunt

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Supa Ramen

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare, strangem spuma de deasupra. Curatam zarzavarul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

Danutza_Retetegg (Chef de cuisine)

Interesant ... nu am mancat pana acum, dar cred ca e buna:)



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa cu dovlecei

Supa cu dovlecei

Carnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând pe parcurs spuma formată în

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Ciorba de peste cu legume

Ciorba de peste cu legume

Curatam ,spalam si taiem legumele in bucati uniforme . Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte . Ceapa solzisori ,iar

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne