autor:

Sidy

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de ceapa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
* 500 g ceapa, * 2 catei de usturoi, * 100 ml vin alb, * 3 l supa de carne, * 100 g parmezan, * 1 paine bagheta, * 2 linguri unt, * sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie.


Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri.


Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt.


Punem la topit untul si calim ceapa si catelul de usturoi pina devine ceapa sticloasa.


Adaugam vinul si lasam sa dea 2-3 clocote.Punem supa de carne peste ceapa amestecam si daca e cazul mai adaugam putina sare. Acoperim si lasam sa fiarba 20-30 de minute.


Bagheta o taiem felii pe care le punem la prajit. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti le dam , le frecam cu catelul de usturoi.


Intr-un bol punem doua polonice cu supa de ceapa asezam painea prajita deasupra si punem pe ea parmezan din abundenta.


Daca supa este fierbinte , parmezanul de pe paine se va topi. Daca supa nu e foarte fierbinte, se poate da bolul la microunde pentru un minut.


Pofta mare !
Retete
Alte retete din Supe de carne

Supa frantuzeasca de ceapa

Taiem cele 10 cepe julienne si le punem la calit, preferabil intr-o oala de fonta/tuci pe care am

3 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de carne

Supa de ceapa frantuzeasca

Am poftit de mult la supa de ceapa in stil frantuzesc. Ce-i drept, nu am avut termen de comparatie,

0 voturi    2 comentarii
2h
Supe de carne

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Danutza_Retetegg

    Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Interesant ... nu am mancat pana acum, dar cred ca e buna:)

  • roxana

    roxana (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    neaparat o fac maine! esti cea mai buna, Sidy!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate supica ta !

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      reteta este buna,dar la prezentare ai pus cam multa paine.in rest e ok.felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Am auzit ca este tare buna.Trebuie sa o incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • * 500 g ceapa
  • * 2 catei de usturoi
  • * 100 ml vin alb
  • * 3 l supa de carne
  • * 100 g parmezan
  • * 1 paine bagheta
  • * 2 linguri unt
  • * sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Paste (spaghete) cu ton, rosii si busuioc

Curatam usturoiul si il tocam marunt. Intr-o cratita nonaderenta punem putin ulei vegetal de pe

1 vot    0 comentarii
3 min
Mancaruri cu peste

Camembert in grilaj crocant

Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei. Se ├«ncalze┼čte cuptorul la 200 g C. Aluatul se

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Danutza_Retetegg (Chef de cuisine)

Interesant ... nu am mancat pana acum, dar cred ca e buna:)

Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa crema de sfecla si rubarba

Supa crema de sfecla si rubarba

Am curatat sfecla de coaja si am taiat-o in bucati mici punand-o la fiert in apa cu putina sare.(bucatile mici vor ajuta la fierberea

3 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Gazpacho

Gazpacho

Se cresteaza cate un x cu cutitul fiecare rosie pe fund si se oparesc putin ( 20 sec) in apa fierbinte. Se scot intr-un castron cu apa

2 voturi    0 comentarii
15 min
Supe de legume