autor:

Sidy

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de ceapa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie.


Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri.


Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt.


Punem la topit untul si calim ceapa si catelul de usturoi pina devine ceapa sticloasa.


Adaugam vinul si lasam sa dea 2-3 clocote.Punem supa de carne peste ceapa amestecam si daca e cazul mai adaugam putina sare. Acoperim si lasam sa fiarba 20-30 de minute.


Bagheta o taiem felii pe care le punem la prajit. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti le dam , le frecam cu catelul de usturoi.


Intr-un bol punem doua polonice cu supa de ceapa asezam painea prajita deasupra si punem pe ea parmezan din abundenta.


Daca supa este fierbinte , parmezanul de pe paine se va topi. Daca supa nu e foarte fierbinte, se poate da bolul la microunde pentru un minut.


Pofta mare !

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Danutza

    Danutza (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Interesant ... nu am mancat pana acum, dar cred ca e buna:)

  • roxana

    roxana (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    neaparat o fac maine! esti cea mai buna, Sidy!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate supica ta !

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      reteta este buna,dar la prezentare ai pus cam multa paine.in rest e ok.felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Am auzit ca este tare buna.Trebuie sa o incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • * 500 g ceapa
  • * 2 catei de usturoi
  • * 100 ml vin alb
  • * 3 l supa de carne
  • * 100 g parmezan
  • * 1 paine bagheta
  • * 2 linguri unt
  • * sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat- la Multicooker

Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom. Albusurile cu un strop de sare le mixam

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal- Multicooker Philips

Pulpa de porc se taie fileuri si se bate putin cu ciocanul de snitel. Asezonam fileurile si le dam

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Danutza (Chef de cuisine)

Interesant ... nu am mancat pana acum, dar cred ca e buna:)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem

0 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa de legume cu bacon afumat

Supa de legume cu bacon afumat

Mai intai curatam toate legumele si le spalam. Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le trecem prin robot, dar nu le maruntim

6 voturi    6 comentarii
50 min
Supe de legume