festivalul blogurilor gustoase

autor:

Sidy

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de ceapa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie.


Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri.


Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt.


Punem la topit untul si calim ceapa si catelul de usturoi pina devine ceapa sticloasa.


Adaugam vinul si lasam sa dea 2-3 clocote.Punem supa de carne peste ceapa amestecam si daca e cazul mai adaugam putina sare. Acoperim si lasam sa fiarba 20-30 de minute.


Bagheta o taiem felii pe care le punem la prajit. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti le dam , le frecam cu catelul de usturoi.


Intr-un bol punem doua polonice cu supa de ceapa asezam painea prajita deasupra si punem pe ea parmezan din abundenta.


Daca supa este fierbinte , parmezanul de pe paine se va topi. Daca supa nu e foarte fierbinte, se poate da bolul la microunde pentru un minut.


Pofta mare !

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Danutza

    Danutza (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Interesant ... nu am mancat pana acum, dar cred ca e buna:)

  • roxana

    roxana (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    neaparat o fac maine! esti cea mai buna, Sidy!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate supica ta !

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      reteta este buna,dar la prezentare ai pus cam multa paine.in rest e ok.felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Am auzit ca este tare buna.Trebuie sa o incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • * 500 g ceapa
  • * 2 catei de usturoi
  • * 100 ml vin alb
  • * 3 l supa de carne
  • * 100 g parmezan
  • * 1 paine bagheta
  • * 2 linguri unt
  • * sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Supa de morcovi cu ghimbir

Curatam toate legumele, le spalam si le sterge, cu un prosop de hartie. Ceapa am lasat-o intreaga

2 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume

Danutza (Chef de cuisine)

Interesant ... nu am mancat pana acum, dar cred ca e buna:)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu paste

Supa de rosii cu paste

Curatam morcovul, pastarnacul si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile decojite le matunrim. Intr-o

0 voturi    2 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de conopida cu focaccia de casa

Supa crema de conopida cu focaccia de casa

Astazi am testat supa crema de conopida si focaccia de casa. Reteta pe care urmeaza sa v-o prezint este mult mai usoara decat pare,

0 voturi    2 comentarii
45 min
Supe de legume