autor:

Camelia Grosu

» » Supe de carne

Supa de gaina

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Avand gaina 2 ani am fost nevoita s-o fierb la oala de presiune . Am transat gaina si am pus-o in oala, dupa care am pus zarzavaturile si apa pana la semn. Am pus capacul si am pus-o la fiert 40 de minute, dupa care am scos carnea, zarzavaturile si am strecurat zeama. Am adunat grasimea lasata de gaina pentru ca era prea multa si am pus-o pe aragaz la foc mic pentru a avea timp sa prepar galustele. Am luat 2 oua si le-am batut bine, bine cu un varf de lingurita de praf de copt. Am pus apoi 2 lingurite de apa minerala si doua de ulei si am mai batut putin, dupa care am turnat grisul facand o compozitie potrivita de luat cu lingurita.


Se ia apoi cu lingurita (care a fost muiata in supa care fierbe) cate o jumatate de lingurita si se pune in supa. Apoi, iar se moaie lingurita si se ia din compozitie si tot asa pana se termina.


Se lasa sa fiarba galustele si apoi se stinge supa.


Se serveste cu patrunjel pus in farfurie.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bica Elena , 04 octombrie 2013

    eu nu pun praf de copt in galuste pun 3 oua eu am familia mai mare pe care le bat bine cu furculita pun grisul cite putin si bat incontinu pina se face ca o smintina mai groasa se lasa 15 minute sa se odihneasca si apoi le pun in supa se fac foarte pufoase

  • Fara foto

    valy , 03 octombrie 2013

    ce pact ca nu am de unde sa iau gaina de la tara....stiu ce buna e ca sunt crescuta la tara....in italia..o gaina de la tara o pltesti 35 de euro...nu prea pot sa mi-o permit.... :((((

  • Fara foto

    Alexandru Szentgyorgyi , 03 octombrie 2013

    Ehei,gaina batrana face supa buna!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Arata tare bine, mai ales cu galusti!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte gustoasa si sanatoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna! A mea este cu taitei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -1 gaina de tara
  • -1/2 dintr-o telina mai mare
  • -2 pastarnaci
  • -2 morcovi
  • -4 cartofi potriviti
  • -1 ardei mare
  • -leustean verde
  • -2 oua
  • -gris cat sa se faca consistenta dorita la galuste
  • -2 lingurite de apa minerala
  • -2 lingurite de ulei
  • -un varf de cutit de praf de copt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Camelia Grosu

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

14 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita

22 voturi    19 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si

11 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bica Elena

eu nu pun praf de copt in galuste pun 3 oua eu am familia mai mare pe care le bat bine cu furculita pun grisul cite putin si bat incontinu pina se face ca o smintina mai groasa se lasa 15 minute sa se odihneasca si apoi le pun in supa se fac foarte pufoase

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Ciorbita cu carnati semi-afumati

Ciorbita cu carnati semi-afumati

Taiem carnatii feliute, pe care le punem in oala cu putin ulei fierbinte.  Cand se fac ei mai rosiori, adaugi zarzavatul tot, taiat

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Supa de curcan

Supa de curcan

Am facut o super supita de curcan cu galuste moi si pufoase si nu aveam cum sa nu impartasesc reteta cu voi. :) Trebuie incercata ca

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Supe de carne