Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

Ingrediente

  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei de masline cu aroma de busuioc
  • 50 gr faina
  • 1 litru bulion/pasta/suc de rosii
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar brun
  • mana de frunze de busuioc proaspete, jumatate tocate marunt, restul pastrate pentru decor
  • 300-400 gr paine mai veche, rupta in bucatele

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Infasora capatana de usturoi in folie de aluminiu si da-o la copt 30-40 minute pana cand interiorul s-a inmuiat, apoi ia-o din cuptor si scoate-i miezul intr-o farfurie.Pune painea pe o tava si da-o la copt pana cand se rumeneste.

Intr-o cratita, pe foc potrivit, incinge uleiul apoi adauga faina si caleste-o, amestecand continuu timp de 1-2 minute, avand grija sa nu arzi faina.Adauga apoi bulionul/pasta/sucul de rosii si amesteca continuu pana cand incepe sa se obina o supa usor groasa.Adauga capatana de usturoi, sarea de mare, zaharul si frunzele tocate de busuioc si amesteca bine.Lasa sa dea supa intr-un cloct apoi ia-o de pe foc.

Supa se serveste fierbinte in boluri, presarata cu funze de busuioc si crutoane de paine.

http://lauradfood2.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise