autor:

iri nuca

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu lime

Autor: iri nuca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2013
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iri nuca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru tava cu diametru de 20 cm, Pentru blat:, 100 gr biscuiti, 60 gr unt, 1 lingura zahar, Umplutura, 2 buc lime, 2 oua, 50 gr zahar pudra, 150 gr creme fraiche, 1 lingura amidon de porumb/Maizena, 50 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Se faramiteaza biscuitii si se amesteca cu zaharul si untul topit.


Se tapeteaza forma cu hartie de copt si se adauga blatul presandu-se si formandu-se o mica margine de jur-imprejur.


Se incalzeste cuptorul la 150 grade Celsius.


Se spala bucatile de lime cu apa fierbinte, se razuieste coaja si se stoarce zeama.


Albusurile se separa si se lasa la rece. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra.


Se adauga coaja si 5 linguri de zeama de lime, creme fraiche si amidonul.


Se omogenizeaza, se toarna peste blat si se coace pe raftul de jos la 140 grade Celsius cca 35 minute.


Albusurile si zaharul se bat spuma tare (bezea).


Se scoate tarta si se adauga bezeaua, se mai lasa in cuptor cca 10 minute la aceeasi temperatura, pana se coloreaza usor varfurile.


Se lasa sa se raceasca inainte de a se scoate din tava.


Reteta Anne-Katrin Weber

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Müller Marieta , 25 iulie 2014

    creme fraiche este o smintina mai groasa (schmand). Atit creme fraiche cit si schmand-ul le gasiti in magazinele kaufland sau lidl.

  • Fara foto

    iri nuca , 13 octombrie 2013

    Ma bucur ca place reteta ... Creme fraiche e o smantana groasa cu min 30% grasime

  • Fara foto

    Elena Toma , 12 octombrie 2013

    creme fraiche este o smintina mai groasa (schmand). Atit creme fraiche cit si schmand-ul le gasiti in magazinele kaufland sau lidl.

    • Fara foto

      Sabina Roxana , 12 octombrie 2013

      Se poate un echivalent romanesc pentru "creme fraiche"?

    • Fara foto

      Ana Toma , 12 octombrie 2013

      creme fraiche este o smintina mai groasa (schmand). Atit creme fraiche cit si schmand-ul le gasiti in magazinele kaufland sau lidl.

    • Fara foto

      Elena Toma , 12 octombrie 2013

      usoara si faina reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tava cu diametru de 20 cm
  • Pentru blat:
  • 100 gr biscuiti
  • 60 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura
  • 2 buc lime
  • 2 oua
  • 50 gr zahar pudra
  • 150 gr creme fraiche
  • 1 lingura amidon de porumb/Maizena
  • 50 gr zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de iri nuca

Briose cu cartofi

Se fierb cartofii. Se face un piure cu lapte si unt, se adauga patrunjelul si tarhonul tocate, se

6 voturi    3 comentarii
50 min
Aperitive

Lasagna cu vinete

Vanata se pregateste in steamer 30 minute, apoi se cojeste si se taie in cubulete mari. Se preincalzeste

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu pere si malai

Se acopera doar fundul formei cu hartie de copt si se presara cu o lingura de zahar. Se ung cu unt

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Fara foto

iri nuca

Ma bucur ca place reteta ... Creme fraiche e o smantana groasa cu min 30% grasime



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri