autor:

autor

» » Prajituri

Tarta cu pere

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul, zaharul, sarea si apa.


Se prepara o coca nisipoasa cu care se tapeteaza o forma rotunda de tarta.


Se inteapa fundul aluatului cu o furculita si se da la copt 15 minute.


Se aleg pere care nu trebuie sa fie prea coapte, se curata, se taie in doua si se scoate mijlocul cu simburi.


Se aranjeaza peste coca formind o margareta, iar la mijloc se pune o rondela taiata dintr-o jumatate de para.


Se toarna peste toata suprafata smintina proaspata, indulcita si amestecata cu lichiorul.


Se da 30 minute la cuptor.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pere
  • 150 gr. faina
  • 100 gr. unt
  • 2 linguri zahar
  • putina sare
  • 1/4 pahar apa
  • 4-5 linguri smintina
  • 1 paharel cu lichior

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu caramel de lamaie

Prajitura cu caramel de lamaie

Caramel de lamaie: 1. Pune zeama de lamaie impreuna cu apa si zaharul intr-un vas pe foc mic. Amesteca si lasa pana cand siropul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Negresa cu crema de branza

Negresa cu crema de branza

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse