autor:

autor

» » Prajituri

Tarta cu pere

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul, zaharul, sarea si apa.


Se prepara o coca nisipoasa cu care se tapeteaza o forma rotunda de tarta.


Se inteapa fundul aluatului cu o furculita si se da la copt 15 minute.


Se aleg pere care nu trebuie sa fie prea coapte, se curata, se taie in doua si se scoate mijlocul cu simburi.


Se aranjeaza peste coca formind o margareta, iar la mijloc se pune o rondela taiata dintr-o jumatate de para.


Se toarna peste toata suprafata smintina proaspata, indulcita si amestecata cu lichiorul.


Se da 30 minute la cuptor.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pere
  • 150 gr. faina
  • 100 gr. unt
  • 2 linguri zahar
  • putina sare
  • 1/4 pahar apa
  • 4-5 linguri smintina
  • 1 paharel cu lichior

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

5 voturi    4 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Prajituri
Prajitura cu mousse de coacaze

Prajitura cu mousse de coacaze

Blatul este cel obișnuit. După ce separăm ouăle, batem albușurile spumă tare. Nu uităm să adăugăm praful de sare. Când

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu pere si ciocolata

Prajitura cu pere si ciocolata

Pregatim un bol in care punem faina, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul, scortisoara, praful de cacao si un varf de lingurita cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Prajituri