autor:

autor

» » Prajituri

Tarta cu pere

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg pere, 150 gr. faina, 100 gr. unt, 2 linguri zahar, putina sare, 1/4 pahar apa, 4-5 linguri smintina, 1 paharel cu lichior

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul, zaharul, sarea si apa.


Se prepara o coca nisipoasa cu care se tapeteaza o forma rotunda de tarta.


Se inteapa fundul aluatului cu o furculita si se da la copt 15 minute.


Se aleg pere care nu trebuie sa fie prea coapte, se curata, se taie in doua si se scoate mijlocul cu simburi.


Se aranjeaza peste coca formind o margareta, iar la mijloc se pune o rondela taiata dintr-o jumatate de para.


Se toarna peste toata suprafata smintina proaspata, indulcita si amestecata cu lichiorul.


Se da 30 minute la cuptor.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pere
  • 150 gr. faina
  • 100 gr. unt
  • 2 linguri zahar
  • putina sare
  • 1/4 pahar apa
  • 4-5 linguri smintina
  • 1 paharel cu lichior

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

288 voturi    18 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec pufos

Chec pufos

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

-Se pregătesc toate ingredientele și se tapetează tava fie cu hârtie de copt, fie ”clasic” se unge cu puțin ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse