autor:

autor

» » Prajituri

Tiramisu din piscoturi

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase, amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, frisca batuta spuma, albusul deasemenea spuma si in fine lichiorul, esenta de rom si zaharul vanilat.


Se amesteca pana la omogenizare.


Intr-o tava se aseaza un strat crema de mai sus, un strat piscoturi insiropati pe ambele parti, un alt strat de crema, un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.


Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu e si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Niko Gavrila , 30 decembrie 2013

    nu mi- placut deloc reteta...crema aiesit moale...?

  • Fara foto

    Saida , 14 decembrie 2009

    Supeeer! am facut pt prima data si am simtit ca sint undeva in Italia,Florenta...mincind un adevarat tiramisu!!! Exact ca acolo e la gust!

  • Fara foto

    So , 07 decembrie 2009

    Sugerez: zahar pudra in loc de zahar pt frecat albusurile, cafea fara cofeina daca mananca si copiii si aroma/lichior de amaretto (migdale amare) pt cei care gasesc prea dulce prajitura, adaugata la cafeaua in care se inmoaie piscoturile. E o reteta buna, iar crema are o consistenta destul de apropiata de cea din restaurante... Mmm ! Minunata !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Este o reteta foarte buna.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

258 voturi

Ingrediente

  • Piscoturi "Savoiardi Balocco" 225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu)
  • 225 g frisca Hulala
  • 5 galbenusuri
  • 1 albus ou batut spuma
  • 150 g zahar
  • 1 paharel lichior sau rom dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • cacao ptr. pudrare
  • ness pentru inmuiat piscoturile,
  • ex: o ceasca de apa rece - o ligurita de ness

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

5 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

Niko Gavrila

nu mi- placut deloc reteta...crema aiesit moale...?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
''Piersici'' umplute

''Piersici'' umplute

Vazand ca se aproprie sarbatorile, mi-am amintit de traditionalele prajituri facute de mama, piersici umplute, si am indraznit sa incerc

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri