autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de legume

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
-3-4 cepe potrivite, -1/4 kg morcov, -1/2 kg gogosari(ardei grasi), -100 ml ulei, -5-6 linguri orez, -250 ml suc de rosii, -sare, -foi de dafin, -piper, -vrdeata tocata

Dificultate: Medie Timp: 1h

60 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se toaca solzisori si se caleste in ulei. Morcovul se curata, se rade pe razatoarea mare si se adauga peste ceapa. Orezul spalat se adauga peste ceapa si morcov, se amesteca si se calesc impreuna timp de 5 minute. Gogosarii se spala, se curata de cotor si seminte si se taie fideluta.


Se amesteca gogosarii taiati cu restul legumelor calite, se adauga sucul de rosii si mirodeniile si se dau la cuptor 40-45 de minute la foc mic.


Se serveste calda sau rece, cu patrunjel verde presarat deasupra.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de legume pt iarna

Se curata morcovii, se spala se pun la fiert in apa cam 20-25 minute. Intre timp fierbeti orezul

45 voturi    9 comentarii
4h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de legume

Legumele se spala si se taie:ceapa pestisori, ardeiul gras se taie fasii subtiri, vanata se curata

26 voturi    12 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    petro17 , 22 martie 2010

    este foarte bun si merita sa incercati si voi sunt legume multe si face bine la sanatate,apropo si eu stiam totul calit la foc mic,dar acum incerc si eu sa fac la cuptor. POFTA BUNA

  • Fara foto

    FLORI , 14 iulie 2009

    Asa facea si mama acasa si era tare buna, dar mama nu o mai baga la cuptor. E buna si la foc, ce bine ca mi-am adus aminte sa fac si eu.

Dificultate

Medie

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • -3-4 cepe potrivite
  • -1/4 kg morcov
  • -1/2 kg gogosari(ardei grasi)
  • -100 ml ulei
  • -5-6 linguri orez
  • -250 ml suc de rosii
  • -sare
  • -foi de dafin
  • -piper
  • -vrdeata tocata

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip

umplutura cu orez

Se fierbe laptele cu vanilie. Se spala bine orezul in 3-4 ape si se lasa in apa calda 30 de minute,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

umplutura cu cas dulce

Se curata casul de coaja, se da prin masina de tocat, se adauga galbenusurile si putina sare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

frigarui camping

Carnea de porc,carnatii proaspeti,sunca afumata(poate fi cu putina grasime)le tai in bucati potrivite.Ceapa,rosiile

1 vot    1 comentariu
40 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Garnitura de legume

Garnitura de legume

Conopida si brocolii le spalam bine si le rupem in buchetele mici, morcovii si telina le dam pe razatoarea mare, ardeiul il taiem fideluta. Punem

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de clatite cu piure de spanac

Budinca de clatite cu piure de spanac

La toate acestea se adaugă uleiul pentru prăjitul clătitelor dar care este o cantitate mică deoarece, cu ajutorul unei sticle cu

1 vot    0 comentarii
4h 30 min
Aluaturi si Foietaje