autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de legume

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa se curata, se toaca solzisori si se caleste in ulei. Morcovul se curata, se rade pe razatoarea mare si se adauga peste ceapa. Orezul spalat se adauga peste ceapa si morcov, se amesteca si se calesc impreuna timp de 5 minute. Gogosarii se spala, se curata de cotor si seminte si se taie fideluta.


Se amesteca gogosarii taiati cu restul legumelor calite, se adauga sucul de rosii si mirodeniile si se dau la cuptor 40-45 de minute la foc mic.


Se serveste calda sau rece, cu patrunjel verde presarat deasupra.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    petro17 , 22 martie 2010

    este foarte bun si merita sa incercati si voi sunt legume multe si face bine la sanatate,apropo si eu stiam totul calit la foc mic,dar acum incerc si eu sa fac la cuptor. POFTA BUNA

  • Fara foto

    FLORI , 14 iulie 2009

    Asa facea si mama acasa si era tare buna, dar mama nu o mai baga la cuptor. E buna si la foc, ce bine ca mi-am adus aminte sa fac si eu.

Dificultate

Medie

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • -3-4 cepe potrivite
  • -1/4 kg morcov
  • -1/2 kg gogosari(ardei grasi)
  • -100 ml ulei
  • -5-6 linguri orez
  • -250 ml suc de rosii
  • -sare
  • -foi de dafin
  • -piper
  • -vrdeata tocata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Silvia Filip

umplutura cu orez

Se fierbe laptele cu vanilie. Se spala bine orezul in 3-4 ape si se lasa in apa calda 30 de minute,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

umplutura cu cas dulce

Se curata casul de coaja, se da prin masina de tocat, se adauga galbenusurile si putina sare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

cruson asortat

Se curata capsunile, se spala, se scurg, se pun intr-un vas de sticla si se toarna peste ele zahar.

1 vot    1 comentariu
20 min
Cocteiluri si lichioruri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de teci

Ciulama de teci

Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde. Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei de post

Ardei de post

Punem putin ulei la incins (cam 2 linguri) si taiem marunt cele 2 cepe, apoi radem morcovul. Cand s-a incins uleiul, calim pentru

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi