autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocană de pui

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puiul se taie bucati, se sareaza si se pune la prajit in uleiul incins, dupa care se scoate in alt vas.


In uleiul ramas se pune la prajit ceapa taiata felii subtiri, se adauga boia de ardei si bulionul, se stinge cu apa si se rastoarna peste carne.


Se mai adauga usturoiul taiat marunt, boabele de piper, o foaie de dafin, un fir de cimbru si vinul.


Se potriveste de sare si se fierbe pana e gata carnea. La nevoie se mai adauga apa.


Se serveste cu mamaliguta calda.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

79 voturi

Ingrediente

  • 900 g pui
  • 100 ml ulei
  • 500 g ceapă
  • 30g bulion
  • 100 ml vin
  • boia de ardei
  • cimbru
  • dafin
  • usturoi
  • piper
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu ciuperci

Tocanita de pui cu ciuperci

Pieptul de pui il taiem fasiute lungi. Ceapa, ardeiul si ciupercile le taiem julienne. Nu le tocati marunt! Punem putin ulei in cratita,

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam sa fiarba 15 minute si pasam rosiile.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne