autor:

Adriana K.D.

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2011

Ingrediente
1kg de ciuperci, 2 cepe, lapte, 2 lg de faina, sare, piper, boia, ulei, patrunjel verde, faina de malai, apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

24 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita punem ceapa taiata marunt cu putin ulei, boia si o calim putin peste care punem apa ca sa se fiarba, peste care punem ciupercile taiate, adaugam sare si piper, amestecam si mai adaugam o cana de apa, acoperim cratita si lasam sa fiarba pana scade apa, daca nu sunt fierte inca ciupercile mai adaugam apa peste si le mai lasam sa fiarba, spre sfarsit am adaugat laptele, am lasat sa fiarba , iar intre timp din 2lg de faina am facut o ingroseala care am pus-o peste tocanita,am mai pus sare si piper dupa gust si am mai alsat sa dea un clocot.


Am stins focul si am adaugat patrunjelul verde.


Mamaliguta am preparat-o astfel:


-intr-o cratita am pus putina apa, sare si cand a inceput sa dea in clocot, am turnat faina de malai in ploaie si am amestecat continuu ca sa nu se faca cocoloase.


Eu am servit tocanita cu mamaliguta, e foarte gustoasa!


Pofta Buna

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Kati Manolache , 17 noiembrie 2013

    mm da ca la mama acasa

  • Fara foto

    Ioana Galben , 17 noiembrie 2013

    gustos

  • Fara foto

    Covasala Maria , 17 noiembrie 2013

    foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

      arata tare bine...

    • Moldovan_Dan

      Moldovan_Dan (Bucatar) , 30 septembrie 2013

      scoateti boia din reteta si in loc de lapte adaugati smantana

    • Fara foto

      Stefanica Elena , 27 august 2013

      ca la mama aksa.

    • Fara foto

      Lili Liliana , 24 august 2013

      cat lapte?

    • Fara foto

      Cotizo Peleu , 05 iulie 2013

      Ca la bunici...sooooooooooopperrrrrrrrrrrrrrr!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 28 februarie 2013

      Delicios!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

24 voturi

Ingrediente

  • 1kg de ciuperci
  • 2 cepe
  • lapte
  • 2 lg de faina
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • patrunjel verde
  • faina de malai
  • apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adriana K.D.

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa,

157 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Salata de Boeuf

Se curata legumele,se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare,cartofi se fierb separat fata

18 voturi    5 comentarii
1h
Retete de Craciun

Prajitura cu mere si frisca

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat f bine cu 1,5 cani de zahar, uleiul si

55 voturi    27 comentarii
1h 40 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

arata tare bine...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Platou taranesc

Platou taranesc

Pentru o masa de pranza de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate si condimentate, invelite in felii de

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei prajiti

Dovlecei prajiti

Acest fel de mancare poate fi consumat ca atare, la masa de pranz. Dar la fel de bine poate constitui o garnitura, in functie de preferinte. Portii:

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi