autor:

NicoletaC

» » Torturi

Tort cu fructe si piscoturi

Autor: NicoletaC (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Zaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250 ml lapte intr-o cratita si se dau la foc.


Gelatina se dizolva in restul de lapte (eu le mai incalzesc la microunde 30 sec) si se pune peste lapte, oua, zahar.


Se fierbe pana clocoteste, amestecandu-se continuu, apoi se lasa la racit (se poate grabi racirea sub un jet de apa rece).


Frisca se bate si se amesteca cu crema racita apoi se pun fructele maruntite.


O cratita cu diametrul de 25 cm, sau mai mare, se captuseste cu folie alimentara.


Se aseaza in ordine: un rand de rondele de ananas, kiwi, felii de portocale; jumatate din compozitia cu fructe; un strat de piscoturi insiropate (eu am pus sirop din conserva de piersici); cealalta jumatate din compozitia de fructe; ultimul strat de piscoturi.


Se acopera cratita si se da la frigider pentru cel putin 12 ore.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurica Artic , 29 decembrie 2013

    trebuie sa fie foarte bun...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Cu siguranta este foarte bun.Felicitari.

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    O bunatate de tort.Felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Trebuie sa fie un deliciu...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Simplu si gustos. Si eu fac o reteta foarte asemanatoare dar cu iaurt.

    • Fara foto

      anda calestru (Bucatar) , 25 iulie 2009

      Mama, e super reteta asta, am incercat-o si eu e chiar misto;)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Incearca sa nu mai insiropezi piscoturile,pentru ca ele oricum sunt fragede si se moaie de la crema.Eu asa fac la tortul diplomat.Iar dupa ce pun gelatina in compozitie ,nu o mai fierb pentru ca se pierde efectul gelatinei.Oricum este un tort care se poate face foarte variat datorita fructelor de sezon si foarte gustos si racoritor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • 3 oua intregi
  • 250g zahar
  • 350ml lapte
  • un plic gelatina de 10g
  • 500g frisca
  • esente dupa gust
  • 200g piscoturi de sampanie
  • fructe (cat mai variate in functie de sezon): ananas rondele si bucati
  • kiwi
  • portocale
  • smochine
  • capsuni
  • piersici
  • folie alimentara.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de NicoletaC

Prajitura cu visine

4 galbenusuri se amesteca cu zaharul pana devine o pasta omogena. Se adauga untul topit, praful de

16 voturi    10 comentarii
20 min
Prajituri

Prajitura cu ananas

Toate ingredientele, mai putin ananasul, se amesteca bine (praful de copt trebuie bine dozat, eu

1 vot    6 comentarii
10 min
Prajituri

Placinta cu cirese

Ciresele, fara samburi, se pun cateva minute la scurs, apoi se amesteca cu amidonul, zaharul si esenta

2 voturi    5 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Aurica Artic

trebuie sa fie foarte bun...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu crema de nectarine

Tort cu crema de nectarine

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi