Tort de mere intregi

Reteta de tort de mere intregi. Tort de mere intregi reteta simpla. Reteta de tort de mere intregi cu frisca. Reteta de tort de mere. Reteta de tort de mere cu frisca. Retete de tort. Torturi cu mere.

Portii
8-10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tort de mere intregi

Ingrediente

  • 8 mere medii
  • 150 g zahar
  • 8 lingurite de gem
  • 50 g nuci prajite
  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 100 g faina
  • vanilie
  • Decor:
  • 300 ml smantana pentru frisca (36% grasime)

Mod de preparare

Reteta de tort de mere intregi o am de la matusa mea. Necesita cateva ingrediente simple si economice, iar rezultatul este grozav. Un tort de mere intregi atat de bun,aromat, irezistibil.

Intai de toate ne ocupam de mere. Le spalam, le curatam de coaja si le scoatem cotoarele.

Apoi topim zaharul intr-o cratita (22-23 cm diametru), cu atentie, sa nu se arda. Rotim vasul, astfel incat sa distribuim zaharul ars si pe peretii cratitei.

Asezam merele usor distantate intre ele si le umplem cu cate o lingurita de gem de caise si nuci prajite tocate grosier.

Bagam cratita cu merele la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute sau pana cand se inmoaie usor. Nu trebuie sa fie foarte moi, se vor mai gati si imperuna cu blatul.

Intre timp preparam blatul. Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu ulei si le incorporam la bezea, delicat, sa nu scoatem aerul. Apoi incorporam si faina cernuta, tot cu miscari usoare, de sus in jos.

Scoatem cratita din cuptor si turnam aluatul deasupra. Punem vasul din nou la cuptor, reducem tremperatura la 170 de grade C si mai coacem inca 20-25 de minute sau pana cand blatul este copt. Faceti testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Scoateti vasul din cuptor, lasati 10 minute sa se mai racoreasca si rasturnati cu atentie tortul pe un platou.

Mixam si smantana pentru frisca si decoram tortul complet racit.

Va recomand cu drag reteta de tort de mere intregi, este minunata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise