autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort cu visine si crema de iaurt.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
1 blat de vanilie(Kaufland)., , Pentru crema:, 6 linguri zahar brun, 2 linguri zeama de lime, 2 plicuri zahar vanilat, 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker, 300gr smantana Covalact 15% grasime, 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale), 300 gr crema de iaurt, 300 gr branza de vaci dulce, 2 linguri de zeama de lamaie, pentru crema de iaurt., 14 piscoturi de sampanie, , Pentru decor:, Visine cat sa acopere doua randuri de blaturi (cel din mijloc si cel de deasupra).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Crema de iaurt:


Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.


Se lasa deoparte.


Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus.


Se obtine o crema spumoasa.


Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar, se aseaza blatul, se insiropeaza cu putin sirop de visine, pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata crema de iaurt. Peste crema punem din loc in loc boabe de visine, cu putin sirop. Pentru ca sa se intareasca crema dam la frigider tortul pentru 3 ore. Partea cea mai frumoasa vine cand finisam tortul. Taiem boabele de visine jumatati, le asezam pe blatul numarul doi, apoi crema de iaurt si urmatul blat cu creama si ornat cu visine. Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Torturi

Foi de tort usoare

Se incalzeste cuptorul la foc potrivit sau slab 160 de grade.Se bat albusurile spuma se adauga sucul

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator:

20 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luci (Bucatar) , 10 septembrie 2010

    am facut tortul si este super il recomand tuturor

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Am revenit la tortul tau,pentru ca am uitat sa-mi iau felia...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Racoritor si gustos!Felicitari!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      la-m salvat ,arata foarte bine

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Arata tare bine, voi incerca si eu reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Arata grozav!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      mmmmmmmm !!! APETISANT

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Foarte apetisant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • 1 blat de vanilie(Kaufland).
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime
  • 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor
  • pe baza de grasimi vegetale)
  • 300 gr crema de iaurt
  • 300 gr branza de vaci dulce
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • pentru crema de iaurt.
  • 14 piscoturi de sampanie
  • Pentru decor:
  • Visine cat sa acopere doua randuri de blaturi (cel din mijloc si cel de deasupra).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

64 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

180 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Luci (Bucatar)

am facut tortul si este super il recomand tuturor



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort strawberries tanned (capsuni bronzate)

Tort strawberries tanned (capsuni bronzate)

-Separam albusurile de galbenusuri si punem la robot doar albusurile cu zaharul si le mixam pana obtinem o pasta alba si densa,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tortulet  aromat cu cirese si ricotta

Tortulet aromat cu cirese si ricotta

Blat : Separam galbenusul de albus. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti