Tort de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • apoximativ 2 kg de mere. 200 g zahar, 3/4 pachet de margarina \"Unirea\",scortisoara.
  • Pentru blat : 8 oua,8 linguri zahar,8 lionguri faina, miroase ( esenta de rom si vanilie)
  • pentru sirop: 6-7 linguri de zahar, o cana de apa si 50g cogniac
  • pentru ornat: 250g frisca hulala si ciocolata de menaj

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul si se aseaza intr-o cratita de ca 4 kh unul langa altul. Se umple mijlocul la mere cu margarina, se pun cele 200 g de zahar, se presara scortisoara si se da la cuptor ca 1/2h ( pana se inmoaie merele. Intre timp se face blatul:se separa albusul de galbenus, in albus se pune putina sare si se bate cu telul pana se ingroasa. Se adauga pe rand batandu-se incontinu cele 8 linguri de zahar si galbenusurile. Cand se pune faina se amesteca cu o spatula de lemn de jos in sus. Apoi se pun miroasele.

Cand merele sunt inmuiate, se adauga blatul si se baga iar la cuptor sa se coaca blatul.

Intre timp se face siropul si se toarna cand tortul este scos din cuptor cald.

Se lasa sa se raceasca in cratita si apoi se rastoarna pe o farfurie si se lasa sa se raceasca complet si se orneaza cu frisca, apoi se rade ciocolata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise