Retete de Craciun si Revelion Descarca cartea

autor:

Adela Zilahi

» » , , Retete de Pasti, Retete de Craciun, Torturi

Tort diplomat cu ananas

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 mai 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

In primul rand pregatim o crema de vanilie, punem laptele pe foc, mixam galbenusurile cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam amidonul. Laptele fierbinte se toarna in fir subtire, si se amesteca continuu, apoi se pune pe foc si se lasa pana ce se ingroasa. Cand este gata se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.


Intre timp hidratam gelatina in 100 ml suc de compot si batem frisca. Gelatina se lasa la hidratat 10 min apoi se dizolva si se adauga la crema de vanilie.


Se mixeaza foarte bine, apoi adaugam frisca (pastram 2 linguri pentru ornat) si 200 gr ananas taiat in cuburi (pastram 4 rondele pentru ornat). Insiropam pe rand piscoturile in restul de suc de la compot si asezam in rand, intr-o forma rotunda cu peretii detasabili ( eu nu am mai folosit folie). Turnam crema peste piscoturi, nivelam si ornam dupa preferinta.


Dam la rece pana a doua zi, daca nu ati pus folie, atunci desprindeti crema cu un cutit de pe peretii formei, apoi scoateti marginea.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine):

    si eu am facut astazi pentru baiatul meu ANDREI insa am mai adaugat si alte fructe este delicios. in poza urma sa-l ornez

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Catalina Ciurea , 25 ianuarie 2014

    Knd mai ajung la mama o sa va iau la fiecare forma pt tort

  • Fara foto

    Catalina Ciurea , 25 ianuarie 2014

    Vreau si eu reteta!

  • Fara foto

    Liliana Chiru , 15 ianuarie 2014

    Buna vreau sa il incerc , dar te rog mai zimi inca odata cata vanilie trebuie 5 pliculete de zahar vanilat?

    • Fara foto

      Elena Lupu Georgescu , 05 decembrie 2013

      super idee ,eu ma gandeam sa pun pe un blat de tort,dar asa e mai bine ,multumim

    • Fara foto

      Flory Dumitru , 01 decembrie 2013

      multumesc din suflet gabriela este o idee foarte buna

    • Fara foto

      Alexandru Gabriela , 01 decembrie 2013

      nici eu n-am tava de tort, pun intr-o cratita normala o punga mai mare si o desfac bine sa fie cat mai intinsa pe fundul cratitei si pe pereti; torn compozitia in punga din cratita si bag la frigider. Dupa ce s-a intarit este usor de scos, ridici punga din cratita si totul e ok :) Sper ca ti-am dat o idee buna!

    • Fara foto

      Stela Popa , 30 noiembrie 2013

      AM MANCAT ACEST TORT E DELICIOS SI USOR DE FACUT CHIAR INTR-O TAVA DE CHEC SE PUNE FOLIE

    • Fara foto

      Flory Dumitru , 30 noiembrie 2013

      pare tentant dar am o mare problema nu am forma cu pereti detasabili cum as putea sa fac tortul ajutatima cu o idee

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 19 octombrie 2013

      L-am facut....suuuperrrrrrrrrrrr.....................

    • Fara foto

      mariana , 24 iulie 2013

      imi plac toate torturile leas minca pe toate

    • Fara foto

      Mariana Gyapjas , 24 iulie 2013

      imi plac toate torturile.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 14 mai 2012

      Bun tortul usor la rece, un tort minunat.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

      ntradevar arata foarte bine!*****

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 10 mai 2012

      Arata super bine!Chiar am sa incerc reteta ta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • 340 gr ananas rondele din compot
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 50 gr amidon
  • 5 linguri zahar
  • 5 vanilii / 1 baton de vanilie
  • 500 ml frisca (Meggle am avut )
  • 15 gr gelatina
  • 200 ml zeama de la compotul de ananas
  • 16-18 piscoturi

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adela Zilahi

Cornulete fragede cu gem

Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte

32 voturi    13 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

Se curata muschiuletul, se spala si se sterge de apa, se unge cu mustarul amestecat cu uleiul de

4 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

Pulpe de pui crocante

Pulpele se fierb in apa cu sare cca 20-30 de minute, apoi se scot ca sa se raceasca (supa obtinuta

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Retete de Craciun si Revelion
Bucatarul stie tot
Sfaturi
Craciun pentru toti
10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

Deserturile sunt unul dintre cele mai importante aspecte ale mesei de Sarbatori. Si pentru ca oferta este variata, ne-am gandit

0 voturi   2 comentarii
Craciun pentru toti
Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Pe Andrei Aradits il stim din spectacolele de teatru, dar si din juriul emisiunii "Te cunosc de undeva". De cateva luni,

4 voturi   2 comentarii
Craciun pentru toti
Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

  Craciunul se apropie cu repeziciune, iar cei dragi merita sa gaseasca cele mai frumoase cadouri sub brad si cele mai bune

3 voturi   1 comentarii
Craciun pentru toti
Vezi toate articolele