autor:

vera

» » Prajituri

trunchi de copac

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
4 oua, 120g faina alba, 100g zahar, 1 plic zahar vanilat, crema:, -200g frisca batuta, -200g finetti sau nutella, zahar pudra pt decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin o crema spumoasa;


albusurile se bat bine cu un praf de sare; faina usor ,cernando in compozitia de oua,iar la sfarsit amestecand de sus in jos incorporam albusurile;


-turnam compozitia intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie cerata,si introducem in cuptorul cald 180AC timp de 10-12 minute;


-intindem pe masa un prosop curat de bucatarie,care a fost in prealabil umezit cu apa,scoatem blatul pe acest prosop,scoatem hartia si rulam prosopul cu blatul impreuna;


asteptam sa se racesca blatul si trecem la asamblarea trunchiului;


-intre timp amestecam frisca batuta cu crema finetti,omogenizam umplem rulada cu crema,taiem cele 2 laterale ale ruladei si le asezam lipite de partea centrala;(se intelege nu?),acoperim cu restul cremei,pudram cu zahar eventual si ne folosim imaginatia,pt a-i da aspectul de trunchi de copac;


-introducem in frigidercam o ora si se poate servii;


-pofta buna!!
Retete
Alte retete din Prajituri

Trunchi de Copac

Se ia painea feliata si se taie coaja, lasandu-se numai miezul, se pun ouale la fiert. Daca nu avem

73 voturi    36 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu iaurt si pere

Perele se taie felii și se stropesc cu zeama de lămâie. Topiți untul și lăsați-l sa se răcească.

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Am pregatit mousse de ciocolata ,am decorat,iar cu ciocolata topita am pregatit ornamente:gardut,pomi etc,am ornat si cu putina frisca,am decorat cu ciocolata rasa si voila...

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Am facut si eu prajitura chiar azi, dar am schimbat crema;am pus in blender 3 banane, le-am acoperit cu frisca si a iesit o crema pe cinste.Am mai amestecat-o cu 200 frisca batuta si am mai pus si 2 linguri de zahar praf , am combinat cele 2 compozitii si am umplut blatul.A iesit super!Mersi pentru idee.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    E foarte frumos si cred ca trebuie sa fie si tare bun.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Cred ca a fost un deliciu care s-a terminat rapid

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      O reteta excelenta...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Felicitari,arata tare bine.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Mmmmm cred ca este o bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Arata grozav....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120g faina alba
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • crema:
  • -200g frisca batuta
  • -200g finetti sau nutella
  • zahar pudra pt decor

Raporteaza reteta

Retete
de vera

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

45 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza

Chec pufos-reteta mamei mele

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase; Galbenusurile le mixam cu zaharul

38 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Rulada cu nutella

Mixam bine ouale cu zaharul pana se dubleaza volumul Amestecam faina cu amidonul si praful de copt,adaugam

16 voturi    9 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Am facut si eu prajitura chiar azi, dar am schimbat crema;am pus in blender 3 banane, le-am acoperit cu frisca si a iesit o crema pe cinste.Am mai amestecat-o cu 200 frisca batuta si am mai pus si 2 linguri de zahar praf , am combinat cele 2 compozitii si am umplut blatul.A iesit super!Mersi pentru idee.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu smochine proaspete

Prajitura cu smochine proaspete

Smochinele gata spalate, dupa ce le taiem coditele, se vor felia si fiecare felie se va taia in jumatate. Vom separa albusul de galbenus

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Deliciu cu citrice

Deliciu cu citrice

Intr-un vas se amesteca crema de lapte condensat cu zeama de lamai galbene si coaja rasa de la 1lamaie verde,pana se omogenizeaza bine; Intr-un

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri