autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

TURTA TARANEASCA

Autor: lilicaG (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: lilicaG (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg malai, 1 lingura sare, 4 linguri zahar, 4 linguri cu varf faina alba, 2 linguri pasta de tomate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

44 voturi

Mod de preparare

Intr-un tuci sau intr-o oala se pune la fiert 1,5 l apa. Cand aceasta incepe sa fiarba se dizolva in ea sarea si zaharul.


Se pune treptat in apa fierband jumatate de kilogram de malai amestecand continu pentru a se evita cocoloasele, pana iese o mamaliga de consistenta medie.


Pe un blat de lucru mai mare sau intr-un lighenus se pune malai (din jumatatea de kilogram ramasa) amestecat cu faina iar peste acesta se toarna mamaliguta pe care am facut-o anterior. Amestecam cu o lingura pentru a incorpora acest malai apoi turnam altul si amestecam din nou. Repetam pana cand terminam jumatatea de kilogram de malai amestecat cu faina. Putem amesteca si cu mana, dar numai atunci cand mamaliguta s-a mai racit.


Ungem o tava cu ulei si punem turta in tava apasand si netezind cu mainile umede (altfel se lipeste de maini si nu reusim). Intr-un castronel diluam pasta de tomate cu putina apa si o intindem ca pe un sos deasupra turtei pentru a-i da culoare. Pentru a-i face "fata" putem lua o furculita cu care sa desenam nite braduti pe intreaga suprafata.


Incingem cuptorul si punem turta la copt la foc mai iute si o coacem aproximativ o ora si jumatate, apoi o lasam sa se raceasca.


Se serveste rece cu sarmale si piftii, cu tocanite, etc.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Chifle impletite a la Elisa

Se introduc ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata si se planifica masina la programul

5 voturi    9 comentarii
3h 19 min
Aluaturi si Foietaje

Paine Indiana Poori

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul si margarina; se adauga treptat apa si se framanta

21 voturi    7 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Bun, bun.

  • Fara foto

    Gabriela (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2009

    Cu sigurantza, am sa incerc sa fac si eu :) Am sa-ti scriu cum a iesit!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

44 voturi

Ingrediente

  • 1 kg malai
  • 1 lingura sare
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf faina alba
  • 2 linguri pasta de tomate

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Bun, bun.



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje