autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

TURTA TARANEASCA

Autor: lilicaG (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un tuci sau intr-o oala se pune la fiert 1,5 l apa. Cand aceasta incepe sa fiarba se dizolva in ea sarea si zaharul.


Se pune treptat in apa fierband jumatate de kilogram de malai amestecand continu pentru a se evita cocoloasele, pana iese o mamaliga de consistenta medie.


Pe un blat de lucru mai mare sau intr-un lighenus se pune malai (din jumatatea de kilogram ramasa) amestecat cu faina iar peste acesta se toarna mamaliguta pe care am facut-o anterior. Amestecam cu o lingura pentru a incorpora acest malai apoi turnam altul si amestecam din nou. Repetam pana cand terminam jumatatea de kilogram de malai amestecat cu faina. Putem amesteca si cu mana, dar numai atunci cand mamaliguta s-a mai racit.


Ungem o tava cu ulei si punem turta in tava apasand si netezind cu mainile umede (altfel se lipeste de maini si nu reusim). Intr-un castronel diluam pasta de tomate cu putina apa si o intindem ca pe un sos deasupra turtei pentru a-i da culoare. Pentru a-i face "fata" putem lua o furculita cu care sa desenam nite braduti pe intreaga suprafata.


Incingem cuptorul si punem turta la copt la foc mai iute si o coacem aproximativ o ora si jumatate, apoi o lasam sa se raceasca.


Se serveste rece cu sarmale si piftii, cu tocanite, etc.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Bun, bun.

  • Fara foto

    Gabriela (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2009

    Cu sigurantza, am sa incerc sa fac si eu :) Am sa-ti scriu cum a iesit!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

43 voturi

Ingrediente

  • 1 kg malai
  • 1 lingura sare
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf faina alba
  • 2 linguri pasta de tomate

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Bun, bun.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine din aluat neframantat

Paine din aluat neframantat

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea. Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care se adauga lingura de miere, se amesteca

22 voturi    15 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Turte umplute

Turte umplute

Cernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea. Incepem

6 voturi    9 comentarii
1h 25 min
Aluaturi si Foietaje