Varza de Bruxelles in sos de rosii.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g varza de Bruxelles taiata fideluta.
  • 2 rosii taiate marunt.
  • 5 linguri susan.
  • 3 linguri seminte de floarea-soarelui.
  • Sosul:
  • 3 rosii mari.
  • 3 linguri iaurt.
  • 1/2 lingurita suc proaspat de lamaie.
  • 1/2 ceapa tocata fin.
  • 1 praf de sare de mare.
  • cateva picaturi de miere.
  • cimbru,sare,piper.

Mod de preparare

1. Intr-un castron, se amesteca varza de Bruxelles impreuna cu rosiile taiate, susanul si semintele de floarea-soarelui.

2. Separat, se pregateste sosul, cu ajutorul unui mixer, care se toarna peste compozitia preparata mai sus si se amesteca usor. Se serveste imediat.

O reteta mai mult decat savuroasa, plina de vitamine. Varza de Bruxelles este considerata de unele persoane ca fiind lipsita de gust, insa secretul consta in felul in care o prepari. Este necesar ca legumele sa fie foarte proaspete si, de asemenea, trebuie sa rezisti tentatiei de a le gati o perioada de timp exagerata - in caz contrar, aroma lor dulceaga va disparea.

Preparata in mod adecvat, aceasta leguma reprezinta o tratatie dietetica excelenta. Nu contine foarte multe grasimi si sodiu, iar o varza de Bruxelles are in jur de zece calorii. Contine foarte multe fibre si vitamina C - pastrand proportiile si tinand cont de dimensiunile si greutatea acestei legume, varza de Bruxelles are de trei ori mai multa vitamina C decat o portocala, iar patru pana la sase verze de Bruxelles contin necesarul zilnic de vitamina C pentru o persoana adulta.

De asemenea, aceasta leguma este o sursa foarte buna de vitamina D si acid folic, fiind recomandata in dieta femeilor insarcinate. Varza de Bruxelles contine glucozinolati, compusi care ajuta in lupta impotriva cancerului, in special a celui de intestin si de tract alimentar.

Acest aliment este bun si in curele de slabire,eu o folosesc foarte des.Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise