festivalul blogurilor gustoase

autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Varza proaspata cu carne de porc

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Se curata varza de frunzele exterioare si de cotoare, se spala putin, iar apoi se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas unde se freaca cu putina sare si se lasa timp de 15-20 minute.


2. Carnea se degreseaza si se taie cuburi mai mari.


3. In vasul in care vrem sa pregatim mancarea se adauga uleiul, se incinge si apoi adaugam carnea si acoperim.


Se innabuse timp de 15-20 minute amestecand mereu.


4. Se adauga apoi varza proaspata peste carne si se lasa la foc mic 30 minute amestecand mereu.


5. Se adauga borsul in mancare, piperul boabe, foile de dafin si cimbrisorul si se continua fierberea inca 15 minute.


6. Se adauga apoi rosiile date pe razatoare si pasta de rosii, se potriveste de sare si piper si se adauga si boiaua de ardei.


7. Dupa 10 minute se opreste si se adauga mararul proaspat tocat marunt.


Se serveste cu ardei usturat proaspat sau murat si cu mamaliguta calda.


Pofta buna !

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriel Filimon , 16 aprilie 2014

    incerc eu acum , sper sa fie ok

  • Fara foto

    elena , 30 octombrie 2013

    cat bors ?

  • Fara foto

    Dinulescu Mihai , 12 iunie 2013

    naspa

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Va multumesc pentru impresii!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Foarte buna si gustoasa.

    • Danutza

      Danutza (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Ador varza, mai ales cea proaspata! Buuuna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Este foarte buna!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte bunã si aromatã!!!*****

    • paviasi

      paviasi (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Aceasta este mancarea mea preferata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      O bunatate varzica ta...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte aromata si apetisanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Varza este un racoritor excelent
  • da vitalitate corpului si-l vitaminizeaza
  • il mineralizeaza
  • fiind totodata si un laxativ usor. Are un continut mare in vitaminele A
  • B
  • C si cupru. Pentru ca acum se gaseste in stare proaspata m-am gandit sa fac o mancare de varza cu carnita de porc.
  • -1 kg pulpa de porc
  • -2 verze proaspete – aproximativ 2 kg
  • -1 kg de rosii
  • -500 ml bors
  • -50 ml ulei
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1 legatura marar
  • -10 boabe piper
  • -2 foi de dafin
  • -sare
  • -piper macinat
  • -boia de ardei
  • -4-5 fire cimbrisor salbatic.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ALINA BANICA

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe. 2. Se

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

28 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Varza murata cu ciolan afumat

1. Se taie ciolanul bucati mici si se caleste putin in ulei. 2. Se adauga varza murata si se caleste

20 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Gabriel Filimon

incerc eu acum , sper sa fie ok

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui dulce acrisor in stil asiatic

Pui dulce acrisor in stil asiatic

Acesta nu este un preparat pe care il gatesc in mod curent si nici nu sunt o fana inraita a mancarii asiatice, in schimb acest preparat

0 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
File de pui cu piure gratinat

File de pui cu piure gratinat

Puiul: Spalam fileul de pui apoi il stergem cu un servet. Intr-un vas amestecam uleiul, boiaua de ardei, vinul, patrunjelul si busuiocul

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne