Vin de macese

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg macese zdrobite,
  • 2 kg zahar;
  • 10 litri de apa;
  • 50 grame drojdie de bere;
  • 1 lamaie.

Mod de preparare

Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in apa putina calduta (luata din cantitatea de 10 litri) in asa fel incat sa iasa un sirop.

Intr-o damigeana de sticla se pune amestecul de zahar si drojdie, restul de apa, se adauga macesele care au fost zdrobite anterior si lamaia taiata felii subtiri.

Aceasta compozitie se lasa la fermentat timp de 3 saptamani, timp in care, in fiecare zi se va amesteca continutul, prin rotirea damigenei.

damigeana nu se astupa cu dopul ci, deasupra se pune un tifon care se leaga de gura damigenei cu un elastic sau o ata.

Dupa expirarea celor 3 saptamani, in ultima zi damigeana nu se mai agita, iar cu un furtun se trage usor lichidul in alta damigeana, punandu-se la gura acesteia un tifon in straturi, la mijloc cu vata, pentru a filtra impuritatile.

Dupa o zi se scoate usor lichidul si se pune in sticle de 1 litru (recomandat de sticla), se pune o pastila de zaharina in fiecare sticla, se astupa bine si se da la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise