autor:

costy1969

» » , Cocteiluri si lichioruri, Sucuri si compoturi de fructe

Vin de macese

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in apa putina calduta (luata din cantitatea de 10 litri) in asa fel incat sa iasa un sirop.


Intr-o damigeana de sticla se pune amestecul de zahar si drojdie, restul de apa, se adauga macesele care au fost zdrobite anterior si lamaia taiata felii subtiri.


Aceasta compozitie se lasa la fermentat timp de 3 saptamani, timp in care, in fiecare zi se va amesteca continutul, prin rotirea damigenei.


damigeana nu se astupa cu dopul ci, deasupra se pune un tifon care se leaga de gura damigenei cu un elastic sau o ata.


Dupa expirarea celor 3 saptamani, in ultima zi damigeana nu se mai agita, iar cu un furtun se trage usor lichidul in alta damigeana, punandu-se la gura acesteia un tifon in straturi, la mijloc cu vata, pentru a filtra impuritatile.


Dupa o zi se scoate usor lichidul si se pune in sticle de 1 litru (recomandat de sticla), se pune o pastila de zaharina in fiecare sticla, se astupa bine si se da la rece.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    emil , 17 noiembrie 2013

    azi am pregatit .astep sa vad cum va esi

  • Fara foto

    Iulian Daniel Dumitrache , 23 octombrie 2013

    a iesit super bun

  • Fara foto

    Valentina Valy , 08 octombrie 2013

    f bun!!

    • Fara foto

      Lidia Danilof , 24 septembrie 2013

      fără zaharină nu se poate?

    • Fara foto

      Elena Cornelia , 19 septembrie 2013

      am facuto si mi-a iesit ceva super

    • Fara foto

      Stanciulescu Eugeniu , 14 septembrie 2013

      fata de alte retete tot de vinde macese aceasta e cea mai plauzibila

    • Fara foto

      Simi Luci , 31 august 2013

      ms mi se pare interesanta reteta.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Interesant !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Nu stiam cum se face vinul se macese. Am sa incerc reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg macese zdrobite,
  • 2 kg zahar
  • 10 litri de apa
  • 50 grame drojdie de bere
  • 1 lamaie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de costy1969

Paste penne cu sos de branza

Somonul afumat se pune la marinat stropindu-l cu zeama da lamaie, se presara cu piper, ulei de

7 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Supa de pui cu paste

Carnea de pui se curata, se spala, se strege cu un servet absorbant si se taie bucati mici (fasii). Morcovul

9 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Macaroane cu bacon si cascaval

Baconul se taie fasii subtiri. Cascavalul se rade prin razatoarea cu ochiuri mari. Macaroanele

5 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza

emil

azi am pregatit .astep sa vad cum va esi

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de zmeura - la rece

Sirop de zmeura - la rece

Intr-un vas mare de plastic punem zmeura si o framantam bine cu mana pina zdrobim toata zmeura, apoi cate kg de zmeura avem , atatia

0 voturi    0 comentarii
48h
Conserve si muraturi
Cafea rece

Cafea rece

Pune intr-un mixer lapte adauga peste el zahar si cafea si se amesteca foarte bine. Adauga si gheata si amesteca din nou. Pune amestecul

12 voturi    7 comentarii
5 min
Cafele si ceaiuri