Ajo Blanco

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente penrtu 4 portii:
  • 230 grame migdale crude
  • 160 grame miez de pâine veche
  • 2 căţei de usturoi
  • 125 ml ulei de măsline extravigin
  • 125 ml oţet din vin roşu
  • 15 boabe de struguri albi
  • 2 linguriţe de sare
  • piper
  • un varf de cutit de Chili

Mod de preparare

Ajo blanco, tradus prin ,,usturoi alb", o supă rece, răcoroasă, pe bază de lapte de migdale, cu usturoi pâine ulei de măsline şi oţet este una dintre cele mai deosebite creaţii culinare din Peninsula Iberică.

Opăriţi migdalele cu apă clocotită. Acoperiţi-le cu apă şi lăsaţi-le să stea 10 minute.

Scoateţi migdalele din apa fierbinte şi acoperiţi-le cu apă foarte rece pentru alte 7 minute.

Strecuraţi migdalele şi îndepărtaţi-le coaja.

Înmuiaţi miezul de pâine în apă pentru 3 minute.

Curăţaţi usturoiul.

Amestecaţi într-un blender migdalele, usturoiul şi miezul de pâine scurs uşor de apă. Adăugaţi puţină apă dacă e cazul pentru ca pasta să se poată omogeniza.

Încorporaţi uleiul de măsline, oţetul şi sare în timp ce blenderul merge.

Adăugaţi aproximativ 600 ml de apă foarte rece.

Pasaţi până obţineţi o emulsie fină, albă şi mătăsoasă, de consistenţa unui iaurt.

Asezonaţi, după gust, dacă mai e cazul, cu sare, piper, oţet, ulei de masline si chili. Supa trebuie să fie dulce-acrişoară, catifelată, acidă şi uşor picantă.

Introduceţi supa la rece pentru 2 ore înainte de servire.

Ajo blanco se serveşte foarte rece, cu struguri albi tăiaţi în jumătăţi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise