Ajo Blanco

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente penrtu 4 portii:
  • 230 grame migdale crude
  • 160 grame miez de pâine veche
  • 2 căţei de usturoi
  • 125 ml ulei de măsline extravigin
  • 125 ml oţet din vin roşu
  • 15 boabe de struguri albi
  • 2 linguriţe de sare
  • piper
  • un varf de cutit de Chili

Mod de preparare

Ajo blanco, tradus prin ,,usturoi alb", o supă rece, răcoroasă, pe bază de lapte de migdale, cu usturoi pâine ulei de măsline şi oţet este una dintre cele mai deosebite creaţii culinare din Peninsula Iberică.

Opăriţi migdalele cu apă clocotită. Acoperiţi-le cu apă şi lăsaţi-le să stea 10 minute.

Scoateţi migdalele din apa fierbinte şi acoperiţi-le cu apă foarte rece pentru alte 7 minute.

Strecuraţi migdalele şi îndepărtaţi-le coaja.

Înmuiaţi miezul de pâine în apă pentru 3 minute.

Curăţaţi usturoiul.

Amestecaţi într-un blender migdalele, usturoiul şi miezul de pâine scurs uşor de apă. Adăugaţi puţină apă dacă e cazul pentru ca pasta să se poată omogeniza.

Încorporaţi uleiul de măsline, oţetul şi sare în timp ce blenderul merge.

Adăugaţi aproximativ 600 ml de apă foarte rece.

Pasaţi până obţineţi o emulsie fină, albă şi mătăsoasă, de consistenţa unui iaurt.

Asezonaţi, după gust, dacă mai e cazul, cu sare, piper, oţet, ulei de masline si chili. Supa trebuie să fie dulce-acrişoară, catifelată, acidă şi uşor picantă.

Introduceţi supa la rece pentru 2 ore înainte de servire.

Ajo blanco se serveşte foarte rece, cu struguri albi tăiaţi în jumătăţi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise