Baba Ghanoush

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete de marime medie,coapte, curatate si tocate
  • 2 catei de usturoi,pisati
  • 2 linguri tahina(pasta de susan)
  • 1/4 ceasca ceapa tocata foarte fin
  • sucul de la o lamiie
  • putina boia iute (optional)
  • patrunjel tocat(optional)

Mod de preparare

In blender se pun vinetele,usturoiul,tahina,ceapa,si sucul de lamiie;se mixeaza.

Se da la rece pina cind e gata de servit.

Se serveste in platou cu boia si patrunjel deasupra ,cu piine pita (\"libaneza\"i se spune in Romania)taiata in triunghiuri si prajita usor.

Se serveste si ca salata

In varianta libaneza se folosesc 2 linguri iaurt si se omite ceapa

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise