Biscuiti spritati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt,
  • 200 g zahar ,
  • 1 ou,
  • 500 g faina alba ,
  • un virf de cutit de sare
  • o lingurita cu praf de copt.

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie)

Se lucreaza doar cu furculita, ca sa nu se inmoaie untul de la caldura mainii si aluatul arata ca niste frecatei bine infainati. Se da la rece pentru o jumatate de ora.

La masina de tocat manuala se monteaza dispozitivul prin care se fac biscuitii si se pune aluatul, cate putin si se apasa usor. Biscuitii vor iesi foarte frumosi , cu tepi, se pot face bastonase si coronite .

Se coc la foc mijlociu 25 de minute, nu se deschide usa cuptorului timp de 15 minute .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise