Biscuiti spritati sau ciucalai

Reteta de biscuiti spritati sau ciucalai. Biscuiti spritati sau ciucalai cu untura reteta veche a bunicii.

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g untura
  • 500 g faina
  • 100 ml smantana
  • 8 g zahar vanilat
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Mod de preparare biscuiti spritati sau ciucalai.

Intr-un castron se freaca untura cu zaharul tos (se amesteca usor). Se adauga ouale, sarea, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si apoi smantana.

Se adauga apoi faina (care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt) si se amesteca cu o lingura. Se va evita amestecarea in exces sau cu mana. Aluatul trebuie sa ramana ca si neframantat, adica nelucrat (astfel se evita topirea zaharului).

Se adapteaza la o masina de tocat carne un dispozitiv pentru biscuiti spritati, se introduce aluatul si se obtine un sir lung de biscuiti care se va taia dupa lungimea preferata.

Se pun biscuitii in tava neunsa si se dau la cuptor, la 170 de grade, timp de 15 minute (13-17 minute, in functie de cuptor).

In lipsa dispozitivului pentru biscuiti spritati se pot da alte forme, preferate de voi, biscuitilor. Dupa ce s-au copt, se trec cat sunt inca calzi prin zahar pudra.

Acesti biscuiti spritati, numiti popular ciucalai , se pot pastra timp de cateva saptamani, tinuti in cutii de carton, acoperiti. Se fragezesc pe zi ce trece si sunt absolut deliciosi.

Spor la preparat reteta de biscuiti spritati sau ciucalai si pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise