Branzoaice sau poale-n brau

Reteta de branzoaice sau poale-n brau. Cum prepari acasa reteta de branzoaice sau poale-n brau.

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7g uscata )
  • 150 ml lapte
  • 80 g unt
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet de zahar vanialt
  • Pentru umplutura
  • 450 g branza dulce de vaci (sau urda, bine scursa)
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • vanilie(1 lingura esenta sau zahar vanilat)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un ou pentru uns
  • zahar pudra vanialt pentru decor

Mod de preparare

De cate ori fac branzoaice sau poale-n brau, la mine in casa este mare bucurie. Aceste placinte delicioase cu aluat pufos si umplutura aromata de branza, sunt pe placul tuturor si abia mai raman si pentru a doau zi.

Se prepara simplu, cu ingrediente la indemana tutror si sunt absolut grozave, mai ales calde, pudrate cu zahar pudra vanilat.

Pentru prepararea aluatului cernem intr-un vas incapator faina, facem o adancitura in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu o lingurita de zahar si 3-4 linguri de lapte. Presaram putina faina deasupra si o lasam 10 minute sa se activeze, sa creasca.

Intre timp batem ouale cu zaharul, sarea, laptele caldut si untul topit. Turnam peste faina si framantam bine pana obtinem un aluat mai moale, care nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura punem branza de vaci la scurs intr-o sita, altfel umputura va iesi moale. Dupa ce s-a scurs bine, o amestecam cu ouale, zaharul, sarea si aromele.

Daca tot este moale, incorporati o lingura doua de gris sau pesmet.

Cand aluatul a crescut, il punem pe blatul de lucru si intindem un patrat mare, cam de 40x40 si-l taiem in patratele mai mici.

Punem deasupra cate o lingura de umplutura si unim colturile opuse, apasand bine, astfel incat sa obtinem un pliculet.

Incalzim cuptorul la 200 de grade C si asezam branzoaicele intr-o tava. Le mai lasam la dospit vreo 20 de minute si, inainte de a le baga la cuptor, le ungem cu oul batut.

Coacem branzoaicele primele 10 minute la 200 de grade C, apoi reducem temperatura la 180 de grade C si continuam coacerea pana cand se rumenesc frumos deasupra.

Presaram deasupra zahar pudra vanilat. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise