Ceafa de porc la cuptor

Reteta de ceafa de porc la cuptor. Ceafa de porc la cuptor reteta simpla si delicioasa. Retete cu ceafa de porc. Reteta de friptura de porc.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ceafa de porc dezosata
  • 1 ceapa verde (sau una uscata)
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi mai mari
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • 1 lingura pasta de tomate

Mod de preparare

Spalam carnea, o stergem cu un servetel, apoi o taiem felii potrivit de groase.

Ceapa verde o curatam, cozile le taiem rondele, iar partea alba bucati potrivite.

Decojim morcovul, il taiem rondele. Usturoiul il curatam, il taiem feliute.

Intr-o tava asezam bucatile de care, punem ceapa verde, feliile de morcov si ustuoriul.

Condimentam cu sare, piper, boia dulce si putin cimbru uscat.

Intr-un bol mic punem pasta de tomate, o cana si 1/2 cu apa, amestecam bine.

Turnam acest amestec printre bucatile cu carne.

Acoperim tava cu staniol, o bagam in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana cand lichidul scade, carnea este moale.

Dupa acest timp o descoperim, o mai lasam cateva minute, pana se rumeneste frumos,

Reteta de ceafa de porc la cuptor este simpla, se face usor si rezultatul este grozav. Cu muraturi a mers de minune. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise