Incearca reteta noastra de chec cu lamaie pufos, fraged si aromat, perfect pentru orice moment de rasfat. Reteta simpla si usoara, cu ingrediente la indemana si sfaturi pentru un chec reusit de fiecare data.
Pregatirea cuptorului si a tavii:
Preincalzeste cuptorul la 175°C (static). Tapeteaza tava cu hartie de copt sau unge-o cu unt si presara putina faina. Foloseste o tava de chec / cozonac: dimensiuni aprox. 25 x 10 x 7 cm (capacitate 1 - 1,2 litri)
Amesteca ingredientele uscate:
Intr-un bol, cerne faina cu praful de copt si sarea.
Mixeaza untul si zaharul:
Intr-un alt bol, bate untul moale cu zaharul pana devine cremos si albicios (3-5 minute). Adauga coaja rasa de lamaie.
Incorporeaza ouale:
Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Adauga lichidele si faina:
Incorporeaza treptat sucul de lamaie si laptele, apoi adauga amestecul de faina, amestecand usor cu o spatula, ca sa pastrezi compozitia aerata.
Toarna in tava:
Toarna aluatul in tava si niveleaza usor suprafata.
Coace:
Pune tava la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand checul trece testul cu scobitoarea (sa iasa curata).
Raceste si decoreaza:
Lasa checul sa se raceasca complet pe un gratar. Pudreaza cu zahar si decoreaza cu felii subtiri de lamaie, ca in poza.
Sfat:
Daca vrei un plus de aroma, poti face un sirop rapid din 50 ml suc de lamaie + 50 g zahar pudra. Il torni cald peste checul usor intepat cu o scobitoare — va fi mai umed si extra parfumat.
Incearca si reteta de chec bicolor cu glazura de ciocolata, chec pufos cu cacao sau chec cu cirese. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise