Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un desert simplu, echilibrat si delicios, ideal pentru orice ocazie!

Portii
1
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua mari
  • 120 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita de praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao (aprox. 15 g)
  • 1 lingura lapte suplimentara (pentru partea cu cacao)
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata neagra (minim 50% cacao)
  • 50 ml frisca lichida (smantana pentru frisca)
  • 10 g unt

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 175°C (caldura sus-jos, fara ventilatie).
Tapeteaza o tava de chec de 25x11x7 cm cu hartie de copt.

Separa ouale. Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea ferma si lucioasa.

Intr-un alt bol, amesteca galbenusurile cu uleiul si laptele, apoi adauga extractul de vanilie.

Incorporeaza galbenusurile peste albusuri folosind o spatula, cu miscari lente.

Cerne faina si praful de copt peste compozitie si amesteca usor, pana la omogenizare.


Imparte compozitia in doua parti egale.

Intr-o jumatate adauga cacaoa cernuta si 1 lingura de lapte pentru a mentine textura moale. Amesteca delicat.

Toarna compozitia in tava astfel: pune aluatul alb pe o jumatate a tavii si aluatul cu cacao pe cealalta, folosind doua linguri pentru a le mentine separate.

Coace checul pentru 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Topeste ciocolata impreuna cu frisca la bain-marie sau la microunde (in reprize de 20 secunde). Amesteca bine.

Adauga untul si amesteca pana devine lucioasa.

Lasa checul sa se raceasca complet inainte de a turna glazura.

Intinde glazura uniform peste chec si las-o sa se intareasca usor inainte de servire.

Pentru un plus de decor, poti presara nuci maruntite sau fulgi de migdale peste glazura.

Este minunat la cafea, alatiri de un ceai aromat sau un pahar de lapte de ovaz.

Iti mai recomandam si reteta de chec cu unt, vanilie si stafide sau chec rapid. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise