Ciocolata de casa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr lapte praf
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 100 gr cacao
  • 170 ml apa
  • 200 gr nuca si alune de padure
  • 1 fiola esenta de rom

Mod de preparare

Nucile tocate grosier si alunele le punem in cuptor sa se rumeneasca putin. Amestecam laptele praf cu cacaua. Punem intr-o cratita zaharul cu apa, le punem sa fiarba in clocot timp de 5 minute. Dupa acest interval luam de pe foc, adaugam untul si esentele, amestecam pana se topeste untul, apoi turnam peste cacao amestecata cu lapte praf. Amestecam bine, punem nucile, apoi rasturnam intr-un vas si lasam sa se raceasca. Pentru un aspect frumos, intindem ciocolata punand o folie alimentara peste aceasta. Cand s-a racit, o taiem in cuburi si servim. Pofta buna!

Alte retete dulci din copilarie gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise