Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • capul si bucati de carne de miel
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • zeama de lamiie
  • ¼ kg macris
  • frunze de patrunjel
  • ½ cana orez
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smintina
  • sare

Mod de preparare

Se pune carnea de miel la fiert in apa cu sare. Cind incepe sa dea primul clocot, se spumuieste si se adauga morcovii, patrunjelul si o ceapa mica taiate marunt. Cind sint aproape fierte, se adauga macrisul si orezul spalat. Se lasa sa fiarba, se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamiie si se pun frunze de patrunjel fin taiate. Se drege intr-un castron cu doua galbenusuri si doua linguri de smintina. Se poate face si fara macris, iar in acest caz se acreste cu bors sau tot cu zeama de lamiie. In loc de orez, se pot pune galuste, facute dintr-un ou cu putina faina, fierte in ciorba.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise