Ciorba de varza rosie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 varza rosie nu prea mare
  • -1 telina cu frunze
  • -2 morcovi
  • -1 pastirnac
  • -300 gr sunca afumata sau costita
  • -1 lamiie
  • - patrunjel
  • - cimbru
  • -1 ardei iute
  • -1 ardei gras rosu

Mod de preparare

Tot timpul se va gati la foc mediu.

In primul rind se taie costita afumata,cuburi mici cam de o jumatate de centimetru si seprajeste in putin ulei de masline.

Cind sa rumenit un pic,se adauga varva tocata marunt si telina radacina data prin razatoarea mare.

Se toarna de preferat 3 litri de supa de oase iar dupa ce fierbe aproximativ 30 de minute,se adauga morcovii si pastirnacul date la fel prin razatoarea mare.

In acelasi timp,punem la mixer cu cutit,ardeiul iute,vegeta 1 lingurita,cimbru,2 linguri de bulion,zeama de la lamiie si o jumatate de capatina de usturoi mixind pina se face pasta.

Dupa inca 30 de minute se adauga ,frunze de telina si patrunjel croite fidea,ardeiul gras croit cubulete mici si se adauga pasta facuta la mixer.

Se da focul la minim lasindu-se inca 10-15 minute.

De preferat se consuma in sezonul rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise