Ciorbita rapida de perisoare

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 grame carne tocata(se poate face si cu pui,miel,peste)
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 30-50 grame orez
  • 2 oua mici sau unul mare
  • sare,piper,patrunjel,leustean
  • o punga de 400 grame legume congelate pt supa si ciorba

Mod de preparare

Se pun intr-o oala la fiert 4 litri de apa sarata cu baza vegetala pt mancaruri.Intr-un recipient se amesteca ceapa tocate marunt sau data pe razatoare cu ouale,sare,boia si piper dupa care se adauga carnea si orezul.Se amesteca bine apoi se formeaza bilute mici de carne care se adauga una cate una atunci cand fierbe apa.Se fierb in functie de tipul orezului aprox 20 minute.Cand sunt aproape fierte se adauga legumele congelate si se lasa sa fiarba pana au fiert si legumele.Cand e gata fiarta se presara cu patrunjel si leustean tocate marunt.

Se serveste cu smantana.Se poate acri si cu lamaie sau bors si are un gust deosebit daca in farfurie se pune un ardei iute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise