Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Topim untul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 300-350 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 gr ciocolata topita
  • 1 plic cappuccino
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 40 gr unt topit
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • chipsuri de ciocolata

Mod de preparare

Topim untul. Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, plicul de cappuccino si praful de sare). Mixam cele 2 oua cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine, iar apoi adaugam ciocolata topita. Eu am folosit topping de ciocolata. Incorporam bine ciocolata. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic, turnam usor compozitia in centrul tigaii. Lasam aproximativ 1 minut clatita la foc mediu, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta.

Decor:

Intr-un bol punem o cescuta de frisca lichida. Mixam pana se ingroasa. Ornam clatitele cu frisca si chipsuri de ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise