Se prepara aluatul pentru clatite prin mixarea oualor cu laptele si esenta de vanilie.
Se prepară aluatul pentru clătite prin mixarea ouălor cu laptele și esența de vanilie. Într-un bol se amestecă făina cu cacao, zahărul vanilat și praful de sare, apoi se pune treptat peste compoziția umedă. Se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă 150ml apă plată sau minerală. Se amestecă încă o dată și se lasă timp de 10 minute aluatul înainte de prăjirea clatitelor. Apoi se prăjesc și se lasă la răcorit.
Între timp se prepară crema de mascarpone. Se mixează frisca lichidă. Se adaugă mascarponele, zaharul pudră, esența de vanilie și esența de cafea. Se amestecă pentru omogenizare.
Se prepară cafeaua pentru hidratarea pișcoturilor.
Când clătitele sunt reci se ung cu crema de mascarpone.
Se trece câte un pișcot prin cafea și apoi se pune peste crema de mascarpone. Se rulează clătitele.
Sunt delicioase. Se păstrează la frigider.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise