Coaste de porc la cuptor – fragede, rumene si gustoase, perfect condimentate pentru o masa delicioasa

Iti doresti coaste de porc fragede, rumene si pline de savoare? Descopera reteta noastra simpla si delicioasa pentru coaste la cuptor, perfect condimentate pentru o masa gustoasa si savuroasa.

Portii
5-6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata coasta de porc (1.5 - 2 kg)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri boia afumata
  • 1 lingura usturoi granulat
  • 1 lingura ceapa granulata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper negru
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita chilli pudra (optional, pentru un gust picant)
  • 3 linguri miere sau zahar brun
  • 100 ml sos barbecue (optional, pentru glazurare)
  • 50 ml otet de mere (ajuta la fragezire)

Mod de preparare

Pregatirea coastelor:
Curata membrana albicioasa de pe partea interioara a coastelor (ajuta la o textura mai frageda).
Amesteca uleiul de masline cu boiaua afumata, usturoiul granulat, ceapa granulata, sarea, piperul, cimbrul, chilli-ul si zaharul brun.
Freaca bine coastele cu acest amestec si lasa-le la marinat cel putin 2 ore (ideal peste noapte, la frigider).
Coacerea lenta pentru fragezime:
Preincalzeste cuptorul la 150°C.
Asaza coastele intr-o tava, cu partea carnoasa in sus, si acopera-le cu folie de aluminiu.
Toarna 50 ml de otet de mere in tava pentru a ajuta la fragezire.
Lasa la copt timp de 1,5 - 2 ore, pana cand carnea este foarte frageda.
Rumenierea pentru crusta crocanta:
Creste temperatura cuptorului la 220°C (grill sau caldura sus-jos).
Inlatura folia de aluminiu si unge coastele cu sos barbecue (daca folosesti).
Coace-le inca 10-15 minute, pana se rumenesc bine si devin crocante.
Servirea:
Lasa-le sa se odihneasca 5-10 minute inainte de a le taia.
Serveste-le cu cartofi la cuptor, salata de varza sau muraturi asortate. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise