Corabioare cu untura. Reteta veche de fursecuri de cofetarie

Incearca reteta autentica de corabioare cu untura, un desert traditional din vechile cofetarii romanesti. Fragede, aromate si usor de preparat, aceste fursecuri te vor cuceri prin simplitate si gustul lor inconfundabil.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g untura
  • 200 g smantana grasa (20% grasime)
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • putina sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri zeama de lamaie sau otet
  • 500 g faina

Mod de preparare

Reteta de corabioare cu untura este una simpla, economica, usor de facut, cu un rezultat grozav.

Intr-un bol punem untura moale, la temperatura camerei, smantana si zaharul pudra. Amestecam cu un tel pana cand obtinem o compozitie omogena. Incorporam apoi oul, sarea si aromele.

Adaugam si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau doua linguri de otet, apoi incorporam faina. Nu framantam excesiv, este suficient sa obtinem un aluat potrivit, nici moale, nici prea tare. Il infasuram intr-o folie alimentara sau o punga si-l punem la frigider cateva ore sau chiar peste noapte.

Impartim aluatul rece in bucati. Din fiecare fasie modelam un sul lung, pe care il aplatizam si-l taiem in forma de corabioare (romburi). Grosimea trebuie sa fie de 4-5 mm, nu mai mult, pentru ca vor creste la copt.

Le asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt si le coacem 15-17 minute, la 180 de g C, cuptor preincalzit.

Cat sunt calde se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

Incercati si reteta de amandine, prajitura Diplomat sau savarine. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise