Cornulete cu untura si rahat

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 150 g untura
  • * 2 galbenusuri
  • * 100 g smantana
  • * 1 lingurita extract de vanilie
  • * 1 praf de sare
  • * faina cat cuprinde
  • * zahar pudra pentru pudrat
  • * rahat

Mod de preparare

Intr-un bol se mixeaza untura cu sarea, galbenusurile si extractul de vanilie.

Se adauga smantana omogenizand bine compozitia.

Faina se cerne si se adauga treptat peste amestecul de mai sus, la inceput mixam iar cand incepe compozitia sa se intareasca framantam cu mana pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Aluatul se infoliaza si se pune la frigider pentru 30 minute. Intre timp rahatul se taie bucati potivit de mici.

Se scoate aluatul din frigider se intinde pe masa de lucru infainata, se taie triunghiuro, se pune cate o bucata de rahat si se ruleaza. Se aseaza cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20 - 25 minute.

Se scot din tava fierbinti si se dau prin zahar pudra ,se lasa sa se raceasca apoi se servesc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise