Cotlet de porc la tigaie – reteta simpla si gustoasa, gata in 15 minute

Prepara cea mai simpla reteta de cotlet de porc la tigaie, fraged si gustos. Gata in 15 minute, cu ingrediente la indemana, perfect pentru un pranz sau o cina rapida.

Portii
2
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
8 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati de cotlet de porc (aprox. 150–200 g fiecare)
  • 2 linguri ulei
  • un cubulet de unt
  • sare
  • piper
  • optional: 1 catel de usturoi, putin rozmarin sau cimbru pentru aroma

Mod de preparare

Cotletul de porc la tigaie este una dintre cele mai simple si gustoase fripturi pe care le poti pregati acasa. Se face rapid, cu ingrediente pe care sigur le ai deja in bucatarie, iar rezultatul este o carne frageda si suculenta, cu o crusta aurie si aromata. Indiferent ca vrei un pranz rapid dupa o zi aglomerata sau o cina satioasa pentru intreaga familie, aceasta reteta clasica de cotlet la tigaie nu da gres. Merg foarte bine cu o garnitura simpla: piure, cartofi prajiti, legume la tigaie sau o salata proaspata.

Sterge cotletele cu un servetel de bucatarie.
Condimenteaza-le pe ambele parti cu sare si piper (eventual si alte condimente preferate).

Pune tigaia pe foc mediu spre mare si adauga uleiul si cubuletul de unt.
Daca vrei mai multa aroma, poti adauga catelul de usturoi zdrobit si/sau o crenguta de rozmarin in tigaie.
Pune bucatile de cotlet in tigaia incinsa.
Lasa-le 3-4 minute pe fiecare parte, fara sa le tot intorci. Trebuie sa prinda o crusta frumoasa aurie.
Daca sunt mai groase, poti reduce focul si le mai tii 1-2 minute, ca sa se patrunda bine.

Dupa ce le scoti din tigaie, lasa-le 2-3 minute pe o farfurie acoperite lejer cu folie sau un capac. Asa raman fragede si suculente. Serveste cu garnitura preferata. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise