Crema catalana cu lapte batut

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1l lapte batut
  • 1pahar cu zahar
  • 8galbenusuri
  • 3linguri amidon de porumb
  • 2batoane de scortisoara
  • coaja de lamaie si portocala confiate
  • 1lingura zahar brun

Mod de preparare

Intr-un castronse amesteca 1pahar cu lapte batut rece si amidon,se adauga galbenusurile si se amesteca bine; restul de lapte se pune intr-un vas pe foc mic cu zahar, scortisoara si coaja de citrice taiata marunt;se amesteca continuu fara sa fiarba, apoi se incorporeaza galbenusurile si se amesteca cu telul pana se ingroasa; se da vasul deoparte,se scoate scortisoara, se imparte crema in cupe si se lasa la frigider pana a doua zi; la servire se presara deasupra zahar brun si se caramelizeaza cu pistolul special

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise