Gogosi pufoase

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 25 g unt gras
  • 25 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 ou
  • 3 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra vanilat (pt. pudrat)

Mod de preparare

1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie.

2. Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu drojdia inmuiata in lapte, oul, untul topit, praful de sare, coaja rasa de lamaie si laptele caldut. Framantam aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5-10 minute pana se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul, cam 50-60 de minute.

3. Din aluatul crescut intindem o foaie de 5-6 mm grosime. Taiem gogosile cu un pahar mare (diametru 7-8cm) si le lasam sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi le prajim pe ambele parti in ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit.

4. Dupa ce s-au racorit, le pudram cu zahar si le servim.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise