Incearca reteta de gogosi pufoase umplute cu crema de ciocolata – moi, aromate si irezistibile. Usor de facut acasa, perfecte pentru un moment de rasfat!
Daca iti plac deserturile de casa, aceasta reteta de gogosi pufoase cu crema de ciocolata te va cuceri de la prima muscatura. Moi, aromate si pline de crema delicioasa, sunt ideale pentru weekend sau pentru a delecta familia si prietenii.
Iti mai recomand si alte retete asemanatoare:
Cornuri pufoase cu gem – la fel de fragede si aromate.
Briose cu ciocolata – rapide si perfecte pentru micul dejun.
Clatite americane pufoase – usor de facut si adorate de copii.
Amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar si 50 ml lapte caldut.
Las-o 10 minute pana face spuma.
Intr-un bol mare, pune faina, restul de zahar, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie.
Adauga ouale, laptele caldut, maiaua de drojdie si framanta 5-6 minute.
Incorporeaza untul moale, treptat, si mai framanta 10 minute, pana aluatul devine elastic si nelipicios.
Acopera cu folie alimentara sau un prosop curat.
Lasa la crescut 1 ora – 1 ora si jumatate, pana isi dubleaza volumul.
Intinde aluatul pe masa (1 – 1,5 cm grosime).
Taie cu o forma rotunda sau pahar.
Lasa-le pe o tava inca 20 de minute la dospit.
Incalzeste uleiul (foc mediu).
Prajeste gogosile pe ambele parti, 1-2 minute fiecare, pana devin aurii.
Scoate-le pe servetele de hartie sa absoarba excesul de ulei.
Dupa ce s-au racit putin, foloseste o seringa de patiserie sau un pos cu varf lung.
Umple fiecare gogosica cu crema de ciocolata.
Presara zahar pudra sau toarna glazura de ciocolata peste ele.
*Secret pentru extra-pufosenie: framanta bine aluatul si nu praji gogosile in ulei prea incins (altfel se rumenesc prea repede la exterior si raman crude la interior).
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise