Gogosi pufoase umplute cu crema de ciocolata – reteta usoara pentru un desert care se topeste in gura

Incearca reteta de gogosi pufoase umplute cu crema de ciocolata – moi, aromate si irezistibile. Usor de facut acasa, perfecte pentru un moment de rasfat!

Portii
25-30
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina tip 000 (cernuta)
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g drojdie uscata)
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • 80 g unt moale
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 g crema de ciocolata (Nutella sau similar)
  • Pentru finisat:
  • zahar pudra vanilat sau glazura de ciocolata

Mod de preparare

Daca iti plac deserturile de casa, aceasta reteta de gogosi pufoase cu crema de ciocolata te va cuceri de la prima muscatura. Moi, aromate si pline de crema delicioasa, sunt ideale pentru weekend sau pentru a delecta familia si prietenii.

Iti mai recomand si alte retete asemanatoare:

Cornuri pufoase cu gem – la fel de fragede si aromate.

Briose cu ciocolata – rapide si perfecte pentru micul dejun.

Clatite americane pufoase – usor de facut si adorate de copii.

Amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar si 50 ml lapte caldut.
Las-o 10 minute pana face spuma.

Intr-un bol mare, pune faina, restul de zahar, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie.

Adauga ouale, laptele caldut, maiaua de drojdie si framanta 5-6 minute.

Incorporeaza untul moale, treptat, si mai framanta 10 minute, pana aluatul devine elastic si nelipicios.

Acopera cu folie alimentara sau un prosop curat.
Lasa la crescut 1 ora – 1 ora si jumatate, pana isi dubleaza volumul.

Intinde aluatul pe masa (1 – 1,5 cm grosime).
Taie cu o forma rotunda sau pahar.
Lasa-le pe o tava inca 20 de minute la dospit.

Incalzeste uleiul (foc mediu).
Prajeste gogosile pe ambele parti, 1-2 minute fiecare, pana devin aurii.

Scoate-le pe servetele de hartie sa absoarba excesul de ulei.

Dupa ce s-au racit putin, foloseste o seringa de patiserie sau un pos cu varf lung.
Umple fiecare gogosica cu crema de ciocolata.

Presara zahar pudra sau toarna glazura de ciocolata peste ele.

*Secret pentru extra-pufosenie: framanta bine aluatul si nu praji gogosile in ulei prea incins (altfel se rumenesc prea repede la exterior si raman crude la interior).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise