Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar rezultatul este grozav.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 750 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 130 g unt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • un borcan de 370 g de gem/magiun
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Reteta de cornuri pufoase cu gem o fac destul de des. Este simpla, delicioasa si se prepara foarte simplu, iar rezultatul este minunat.

Intai punem drojdia la crescut cu putin lapte cald si putin zahar (din cantitatile date).

Topim untul, incalzim laptele si batem usor ouale cu sarea, zaharul tos si cel vanilat.

Cernem faina intr-un bol, adaugam untul, laptele caldut, ouale batute si drojdia activata. Framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Acoperim vasul si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Apoi impartim aluatul in 4 bucati, pe care le intindem in forma rotunda. Taiem fiecare cerc in 8 bucati, iar capetele le crestam putin sa putem da forma de corn. Punem la baza fiecaruia cate o lingurita de gem ( care sa nu curga) si rulam.

Asezam cornurile in tavi tapetate cu harie de copt sau covorase de silicon. Le mai lasam la dospit in jur de 20-30 de minute. Apoi le ungem cu ou batut si le coacem 35-40 de minute (180 de grade C, cuptor preincalzit) sau pana cand se rumenesc frumos.

Obtinem niste cornuri pufoase, aromate si foarte gustoase.

Recomand reteta de cornuri pufoase cu gem cu mare incredere, este minunata!

La fel si reteta de cornuri bicolore, cornuri pufoase cu rahat sau mini cornuri cu nuca si cacao. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise